Κουαρταραρό: «Είχα πολλή πίεση στην αρχή της σεζόν»

Κουαρταραρό: «Είχα πολλή πίεση στην αρχή της σεζόν»
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό μίλησε για το γεγονός πως είχε ιδιαίτερη πίεση στην αρχή της σεζόν, η οποία δεν ήρθε από την ομάδα.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό πραγματοποιεί εξαιρετικό πρώτο μισό στην αγωνιστική σεζόν του MotoGP στο 2021. Ο Γάλλος έχει 4 νίκες από τους 9 αγώνες που έχουν διεξαχθεί θέτοντας τον εαυτό του ως φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα. Επιπλέον έχει προβάδισμα στη βαθμολογία της τάξεως των 34 βαθμών από τον δεύτερο Ζοάν Ζαρκό.

Όμως δεν ήταν όλα ρόδινα για τον Κουαρταραρό στη φετινή του εξαιρετική πορεία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το GP Ολλανδίας, όπου κυριάρχησε, έκανε λόγο για την πίεση που δεχόταν εκτός της ομάδας και το γεγονός πως η νίκη του στο GP Ντόχα τον βοήθησε ιδιαίτερα να βγει από τη σκιά του Βαλεντίνο Ρόσι: «Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή της σεζόν είχα έντονη πίεση από εξωτερικούς παράγοντες, όχι μέσα από την ομάδα. Ακόμα κι όταν δεν άκουγα το “έχεις πάρει τη θέση του Βασιλιά Βάλε”, πάντα έχεις αυτή τη μικρή πίεση. Ακόμα και σχόλια από τα ΜΜΕ πως πρέπει να τα πάω καλά, πως έχω σημαντική θέση στην ομάδα, όλα αυτά ήθελα να σταματήσουν. Μετά τη νίκη που πήρα στο Κατάρ, σταμάτησα να ακούω τέτοια σχόλια. Όταν κέρδισα στο Πορτιμάο, ήταν κάτι το πολύ σημαντικό για το μυαλό μου, διότι το 2020 ήταν καταστροφικό αλλά φέτος καταπληκτικό. Περίμενα να κάνω καλό ξεκίνημα στη σεζόν, όχι τόσο καλό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν και παραδέχθηκε πως το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. «Είμαι σε μια πολύ καλή φάση της καριέρας μου. Έχω επιπλέον αυτοπεποίθηση και νιώθω εξαιρετικά. Το πρωτάθλημα όμως δεν έχει τελειώσει. Όλοι όμως είναι τόσο γρήγοροι που δεν θέλω να κάνω λάθος».

Το MotoGP διανύει το καλοκαιρινό του διάλειμμα διάρκειας 5 εβδομάδων, προτού η δράση επιστρέψει στις 8 Αυγούστου με το GP Στυρίας.

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!