Λεκλέρ: «Διαφορετική η αίσθηση των μονοθεσίων του 2022»

Λεκλέρ: «Διαφορετική η αίσθηση των μονοθεσίων του 2022»
Ο Σάρλ Λεκλέρ οδήγησε στον προσομοιωτή το μονοθέσιο του 2022 και μίλησε για τη διαφορά σε σύγκριση με το φετινό.

Ο Σάρλ Λεκλέρ βρέθηκε στον προσομοιωτή της Ferrari και έκανε δοκιμές με την έκδοση του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν, όπως έχει διαμορφωθεί με την έως τώρα εξέλιξη. Οι κανονισμοί αλλάζουν ολοκληρωτικά το 2022 και ο σχεδιασμός των μονοθεσίων δεν έχει καμία σχέση με τα τωρινά και στα εργοστάσια υπάρχει ένας αγώνας με το χρονόμετρο.

Με τους περιορισμούς στο μπάτζετ των ομάδων, όπως επίσης το χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD, το έργο των ομάδων γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλες οι ομάδες έχουν στρέψει την προσοχή τους στο 2022.

Ο οδηγός της Ferrari Σάρλ Λεκλέρ, κάθισε πίσω από το τιμόνι του προσομοιωτή στο εργοστάσιο της ομάδας και μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από το μονοθέσιο της επόμενης σεζόν: «Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Είναι ένα τελείως διαφορετικό πρότζεκτ από το φετινό. Στον προσομοιωτή εγώ και ο Κάρλος [Σάινθ] ασκούμε έντονη επιρροή και βοηθάμε πολύ. Το μονοθέσιο του 2022 είναι πολύ διαφορετικό. Η αίσθησή του είναι πολύ διαφορετική. Για όλους αποτελεί ερωτηματικό αν ακολουθούν τη σωστή εξέλιξη. Κανείς στην ομάδα δεν ξέρει πού βρίσκεται έναντι των αντιπάλων μας, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Όμως δουλεύουμε σκληρά».

Αρκετοί οδηγοί μίλησαν για τους κανονισμούς του 2022 και τη δουλειά που κάνουν οι ομάδες τους. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο δήλωσε πως η McLaren είναι προσηλωμένη ακόμα στο 2021, ενώ από την άλλη ο Τζόρτζ Ράσελ δήλωσε πως η Williams χτίζει τη βάση του νέου μονοθεσίου, έχοντας επίσης ξεκινήσει δοκιμές στον προσομοιωτή.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!