Η Volvo παρουσίασε το τεχνολογικό σχέδιο δράσης της για το μέλλον

Κώστας Παστρίμας
Η Volvo παρουσίασε το τεχνολογικό σχέδιο δράσης της για το μέλλον
Μέσα από ένα διαδικτυακό event η Volvo περιέγραψε τον τρόπο που θα γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030

Η Volvo Cars ανέλυσε το μελλοντικό τεχνολογικό σχέδιο δράσης της στη διάρκεια του Volvo Cars Tech Moment, ένα online τεχνολογικό event στο οποίο περιγράφηκε το πώς η Volvo Cars θα μετασχηματιστεί σε μία εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών premium αυτοκινήτων και σε παγκόσμιο ηγέτη στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

volvo

Κατά τη διάρκεια του live event από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, η εταιρεία έδωσε στο κοινό μια πρώτη άποψη των τεχνολογιών στις οποίες βασίζεται το μέλλον της, με όλες τις επόμενες γενιές Volvo να είναι αμιγώς ηλεκτρικές. Εκπρόσωποι των Google, Luminar, Northvolt και NVIDIA ήταν προσκεκλημένοι, διαδικτυακά, στο event.

Οι άξονες του μέλλοντος της Volvo

Το Volvo Cars Tech Moment περιλάμβανε μία σειρά από παρουσιάσεις και διαδραστικές Q&A συνεδρίες που αποκάλυψαν νέες πληροφορίες σε πεδία όπως η πορεία της εταιρείας προς την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, η φιλοδοξία της να αυξήσει την in-house ανάπτυξη λογισμικού, η κεντρική διαχείριση των υπολογιστών στο αυτοκίνητο, τα σχέδιά της για το επόμενο επίπεδο της τεχνολογίας ασφαλείας και το πλάνο της για την εφαρμογή της ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης.

Στο πλαίσιο του event, η Volvo αποκάλυψε επίσης τη μελλοντική της προσέγγιση στα συστήματα infotainment κι ένα concept car που οπτικοποιεί το τεχνολογικό σχέδιο δράσης της και δίνει μία ιδέα για το μέλλον τής σχεδίασης στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή.

volvo

«Καθώς μετασχηματιζόμαστε σε μία εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών premium αυτοκινήτων έως το 2030, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε τα καλύτερα αυτοκίνητα στην ιστορία των 94 ετών μας», δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον, CEO του Volvo Car Group. «Ζούμε σε μία συναρπαστική εποχή για την εξέλιξή μας. Θα ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, κορυφαία στάνταρ ασφαλείας για τον κλάδο και προηγμένη αυτόνομη οδήγηση».

To Concept Recharge

Για τη Volvo, η ηλεκτροκίνηση σημαίνει πολύ περισσότερα από μία απλή αλλαγή στο είδος των κινητήρων που χρησιμοποιεί. Αντιπροσωπεύει ένα νέο παράδειγμα στη σχεδίαση των αυτοκινήτων. Το Volvo Concept Recharge εκφράζει αυτό το παράδειγμα: είναι ένα μανιφέστο για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo.

volvo

Πιστό στην κληρονομιά του σκανδιναβικού design, το Concept Recharge φέρει στον πυρήνα του την αρχή «λιτό αλλά καλύτερο». Για παράδειγμα, απαλλαγμένοι από την πολυπλοκότητα του κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές είχαν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις αναλογίες του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός χώρος, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική. Το αποτέλεσμα είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο που προσφέρει καλύτερες λύσεις, υποστηρίζοντας μία βιώσιμη οικογενειακή ζωή.

Η πρώτη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo μοιράζεται το ίδιο δάπεδο με τα μοντέλα της που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η επόμενη, όμως, γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo -στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρώτο SUV της εταιρείας που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία- θα διαθέτει επίπεδο δάπεδο, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στο Concept Recharge.

Ένα ηλεκτρικό μανιφέστο

«Το Concept Recharge αντιπροσωπεύει ένα μανιφέστο για το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της Volvo Cars, καθώς και έναν νέο τύπο οχήματος», δήλωσε ο Ρόμπιν Πέιτζ, επικεφαλής σχεδίασης της Volvo Cars. «Επιδεικνύει νέες σύγχρονες αναλογίες που πηγαίνουν χέρι χέρι με την αυξημένη χρηστικότητα και δείχνουν τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία σε σχεδιαστικό επίπεδο».

Η σχεδιαστική γλώσσα της Volvo παίρνει επίσης νέα μορφή στο εσωτερικό του Concept Recharge. Το επίπεδο δάπεδο παρέχει περισσότερο χώρο και καλύτερη θέση για όλους μέσα στο αυτοκίνητο.

volvo

Το Concept Recharge αντανακλά επίσης τις φιλοδοξίες της Volvo για την ασφάλεια στα χρόνια που έρχονται. Ένας αισθητήρας LiDAR, ουσιώδες τμήμα του σχεδίου της Volvo για την επερχόμενη τεχνολογία ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης, φτιαγμένος από την εταιρεία τεχνολογίας Luminar, είναι τοποθετημένος σε βέλτιστο σημείο της οροφής για να συλλέγει δεδομένα από το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!