Λεκλέρ: «Από τους καλύτερους αγώνες μου»

Λεκλέρ: «Από τους καλύτερους αγώνες μου»
Ο Σάρλ Λεκλέρ δήλωσε πως πραγματοποίησε έναν από τους καλύτερος αγώνες της καριέρας του στο GP Στυρίας, σε μια ικανοποιητική ημέρα για τη Ferrari.

To GP Στυρίας μπορεί να αποτέλεσε έναν περίπατο για τον Μαξ Φερστάπεν, όμως ήταν ένα από τους καλύτερους φετινούς αγώνες για τη Ferrari. Οι Κάρλος Σάινθ και Σάρλ Λεκλέρ κατάφεραν με μια εξαιρετική διαχείριση να πάρουν τις θέσεις 6 και 7. Ο Ισπανός είχε εξαιρετικό ρυθμό, κάνοντας pit-stop πολύ αργά στον αγώνα, ενώ ο Μονεγάσκος ανέκαμψε από τη 18η θέση που βρέθηκε μετά τον πρώτο γύρο.

Ο Λεκλέρ είχε επαφή με τον Πιέρ Γκασλί στην εκκίνηση του αγώνα, προκαλώντας κλατάρισμα στον οδηγό της Alpha Tauri που τον οδήγησε σε εκγατάλειψη. Γλιτώνοντας την ποινή, ο οδηγός της Ferrari άλλαξε αεροτομή και σε στρατηγική δύο pit-stop.

Μπαίνοντας στο μέσο του αγώνα για να αλλάξη στη μέση γόμα, ο Λεκλέρ έκανε μια σειρά από προσπεράσματα, τα οποία τον έφεραν στην 7η θέση. Ο ίδιος ήταν ενθουσιασμένος για την εξέλιξη αυτή, χαρακτηρίζοντας την εμφάνισή του ως μια από τις καλύτερες της καριέρας του: «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα είναι η αλήθεια. Το ατύχημα στον πρώτο γύρο μας κόστισε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Από τον δεύτερο γύρο, μπορώ να χαρακτηρίσω τον αγώνα ως έναν από τους καλύτερους μου στη Formula 1. To μονοθέσιο ήταν καταπληκτικό, είχαμε εξαιρετικό ρυθμό και άδραξα όλες τις ευκαιρίες για ένα καλό αποτέλεσμα. Από πλευράς απόδοσης, πήρα το μέγιστο από το μονοθέσιο. Αυτό δείχνει πόση δουλειά κάναμε από τον αγώνα της Γαλλίας».

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν επίσης πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση του και της Ferrari, δίνοντας τα εύσημα στην ομάδα του για τη στρατηγική. «Είχα έναν πολύ δυνατό αγώνα και πήρα ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Είχαμε εξαιρετικό ρυθμό από την αρχή έως το τέλος. Έκανα ένα μεγάλο πρώτο stint και όταν ήμουν σε κενή πίστα έκανα δυνατούς χρόνους και μπόρεσα να περάσω σχεδόν τους πάντες. Το pit-stop ήταν στο καλύτερο χρονικά σημείο από την ομάδα και μπορούσα να παλέψω για την 5η θέση. Μου πήρε πολλούς γύρους να περάσω τον Χάμιλτον και αυτό μου κόστισε τη μάχη με τον Νόρις για την 5η θέση».

Η Ferrari με το αποτέλεσμα της Αυστρίας μείωσε τη διαφορά από τη McLaren στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους 12 βαθμούς.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!