MotoGP Ολλανδίας FP3: Κυριαρχία Βινιάλες, στο Q1 o Μάρκεζ

MotoGP Ολλανδίας FP3: Κυριαρχία Βινιάλες, στο Q1 o Μάρκεζ
O Μάβερικ Βινιάλες ήταν ταχύτερος οδηγός στη τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο ΤΤ Άσεν, με πολλές εκπλήξεις στα αποτελέσματα.

Η δράση συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο TT Άσεν για το GP Ολλανδίας, με τον Μάβερικ Βινιάλες να είναι σε άλλο επίπεδο κατά τη διάρκεια του FP3. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, με τον καιρό να κάνει το χατίρι σε αναβάτες και ομάδες. Τα τελευταία λεπτά ήταν έντονα, με τους αναβάτες να δίνουν μάχη για απευθείας πρόκριση στο Q2.

Ο Μάβερικ Βινιάλες έκανε ακόμα μια εξαιρετική επίδοση και πλησίασε το ρεκόρ πίστας. Ο αναβάτης της Yamaha έκανε το τρία στα τρία στις ελεύθερες δοκιμές και σημείωσε το 1:33.336 για να πάρει την 1η θέση. Πίσω του ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν 2ος, όμως η διαφορά από τον teammate του ήταν στα 0,197 δευτ. και η μάχη για την pole position θα είναι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Ο Πόλ Εσπαργκαρό ήταν και πάλι πολύ δυνατός, παίρνοντας την 3η θέση με το 1:32.641.

Ο εντυπωσιακός Αλέις Εσπαργκαρό ακολούθησε στην 4η θέση και πάλι για την Aprilia σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι δύο Suzuki βρήκαν το κάτι παραπάνω, με τους Ζοάν Μίρ και Άλεξ Ρίνς να είναι στις θέσεις 5 και 6 στα αποτελέσματα.

Ο Τακάκι Νακαγκάμι παρά τα προβλήματα με τα όρια πίστας που τα παραβίαζε, κατάφερε να πάρει την 7η θέση μπροστά από τον Μιγκέλ Ολιβέιρα της KTM. O Βαλεντίνο Ρόσι με χρόνο της τελευταίας στιγμής στο 1:32.894 πήρε την 9η θέση και την απευθείας πρόκριση στο Q2. O Τζάκ Μίλερ έκλεισε την πρώτη 10άδα και ήταν η μοναδική Ducati που το κατάφερε.

Δυνατοί συνδυασμοί εκτός 10άδας

Ακολούθησαν τρεις ακόμα GP21 των Ζοάν Ζαρκό, Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν, οι οποίοι θα δώσουν μεγάλη μάχη στο Q1. Μαζί τους θα είναι ο δυνατός έως τώρα Ντανίλο Πετρούτσι, ενώ και ο Μάρκ Μάρκεζ έχει δουλειά να κάνει στην πρώτη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών.

H δράση για το GP Ολλανδίας συνεχίζεται στις 14:30 με το FP4. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 15:10.

Αποτελέσματα FP3 MotoGP GP Ολλανδίας

GP Ολλανδίας FP3

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!