Ο Χάμιλτον τονίζει την αδυναμία της Mercedes

Ο Χάμιλτον τονίζει την αδυναμία της Mercedes
Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για το μειονέκτημα της Mercedes W12 έναντι της Red Bull RB16B.

To GP Γαλλίας αποτέλεσε έναν άκρως συναρπαστικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Formula 1. O Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τη τρίτη του φετινή νίκη προσπερνώντας τον Λιούις Χάμιλτον στο προτελευταίο γύρο του αγώνα. Η Red Bull πραγματοποίησε μια εξαιρετική στρατηγική, πιάνοντας στον ύπνο τη Mercedes και πήρε το αίμα της πίσω για το GP Ισπανίας.

Ο Ολλανδός άσσος της αυστριακής ομάδας προσπέρασε με μεγάλη ευκολία τόσο τον Χάμιλτον αλλά και τον Βάλτερι Μπότας. Η Red Bull είχε στήσει το μονοθέσιο της ώστε να έχει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και αυτό απέδωσε καρπούς.

Η παραδοχή του Χάμιλτον

Ο Χάμιλτον τώρα, έρχεται να επιβεβαιώσει το πλεονέκτημα της Red Bull, το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και στον επόμενο αγώνα.

«Δίχως αμφιβολία στη Γαλλία η Red Bull ήταν ταχύτερη από εμάς. Χάνουμε τριάμισι δέκατα στις ευθείες», είπε αρχικά ο Χάμιλτον. Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να τον κρατήσω πίσω. Με πέρασε πολύ εύκολα στην ευθεία. Φέρανε έναν νέο κινητήρα εδώ [στη Γαλλία] και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε να βελτιωθούμε κι εμείς. Χάσαμε περισσότερο χρόνο στις ευθείες στον αγώνα. Πρέπει να βρούμε εάν η λύση είναι περισσότερη ιπποδύναμη, ή αντίσταση αέρα στο μονοθέσιο».

Ο φόβος για την Αυστρία

Μετά το GP Γαλλίας, ο Χάμιλτον δήλωσε στη μεικτή ζώνη πως το πλεονέκτημα της Red Bull θα συνεχιστεί και στους επόμενους αγώνες στην Αυστρία. «Μάλλον θα δούμε κάτι ανάλογο και στους επόμενους αγώνες με τόσο μεγάλες ευθείες. Έχουμε τρεις ημέρες ώστε να βρούμε λύσεις και να βελτιωθούμε ώστε να μπορέσουμε να τους ανταγωνιστούμε».

Ο επόμενος αγώνας της F1 είναι το GP Στυρίας από την πίστα του Ρέντ Μπουλ Ρίνγκ στην Αυστρία το τριήμερο 25-27 Ιουνίου.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!