Βόλφ: «Χαίρομαι για την ειλικρίνεια του Μπότας»

Βόλφ: «Χαίρομαι για την ειλικρίνεια του Μπότας»
Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, μίλησε για το ξέσπασμα του Βάλτερι Μπότας στον αγώνα της Γαλλίας.

To GP Γαλλίας αποτέλεσε έναν ακόμα αγώνα όπου η Mercedes δεν κατάφερε να κατακτήσει νίκη. Οι Πρωταθλητές έχουν να δουν πρώτοι την καρό σημαία από το GP Ισπανίας όπου ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη. Έκτοτε, η Red Bull έχει τρεις σερί νίκες, παίρνοντας κεφάλι στη βαθμολογία Οδηγών και Κατασκευαστών.

Στον αγώνα της Γαλλίας, η στρατηγική της ομάδας έφερε σε δύσκολη θέση τους οδηγούς της. Το ένα pit-stop άφησε ευάλωτους τους Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας, με τον έναν να χάνει τη νίκη και τον δεύτερο τη τελευταία θέση στο βάθρο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μπότας έκανε εμφανή τη δυσαρέσκειά του προς την ομάδα, τονίζοντας το γεγονός πως είχε ζητήσει από νωρίς να περάσει σε στρατηγική δύο pit-stop.

Η θέση του Βόλφ O Βόλφ μετά το τέλος του GP Γαλλίας, μίλησε για το ξέσπασμα του οδηγού του, ενώ υπερασπίστηκε τη στρατηγική της ομάδας του.

«Μου αρέσει πολύ που μιλά ειλικρινά και δεν δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα. Όμως όταν μάχεσαι τόσο σκληρά μετά από ένα pit-stop είναι λογικό να πιέσουμε τα ελαστικά ώστε να μην αντέξουν μέχρι το τέλος. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ο Βάλτερι είχε κραδασμούς στα ελαστικά και δεν είχαμε άλλη επιλογή. Έχουμε πολλά να μάθουμε από τον αγώνα της Γαλλίας και πρέπει να κατανοήσουμε το ρυθμό της Red Bull όταν βγαίνει από τα pit».

Η Formula 1 ταξιδεύει στην Αυστρία για τους δύο αγώνες στο Ρεντ Μπουλ Ρίνγκ με τα GP Στυρίας στις 25-27 Ιουνίου και GP Aυστρίας στις 2-4 Ιουλίου.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!