Ανακουφισμένος ο Χάμιλτον με τη μικρή διαφορά στη βαθμολογία

Ανακουφισμένος ο Χάμιλτον με τη μικρή διαφορά στη βαθμολογία
Ο Λιούις Χάμιλτον νιώθει ανακούφιση για τη μικρή διαφορά στη βαθμολογία από τον Μαξ Φερστάπεν.

Οι τελευταίοι δύο αγώνες της F1 ήταν ιδιαίτερα κακοί για τη Mercedes, με τον Λιούις Χάμιλτον να σημειώνει μόλις 7 βαθμούς. Το GP Μονακό αποτέλεσε έναν αγώνα που δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός, ενώ έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του στο GP Αζερμπαϊτζάν με το λάθος πάτημα του “magic button” στην επανεκκίνηση.

Το πλεονέκτημα που είχε στη βαθμολογία αντιστράφηκε και πλέον υπολείπεται του Μαξ Φερστάπεν κατά 4 βαθμούς έπειτα από έξι αγώνες. Ο οδηγός της Red Bull μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διαφορά εάν δεν εγκατέλειπε στον προηγούμενο αγώνα.

Στο πλαίσιο του GP Γαλλίας, ο Χάμιλτον μίλησε για τη μικρή διαφορά που έχει από τον αντίπαλό του, τονίζοντας τη σημασία κάθε βαθμού στο φετινό Πρωτάθλημα. «Οι τελευταίοι αγώνες δείχνουν πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Κάθε βαθμός μετράει στο φετινό Πρωτάθλημα. Ευτυχώς για εμάς, έπειτα από δύο τραγικούς αγώνες, είμαστε ακόμα πολύ κοντά στη βαθμολογία μεταξύ μας. Η μάχη για το Πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοικτή».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Μαξ Φερστάπεν: «Σίγουρα φέτος μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα πολύ γρήγορα. Έχουμε μια τεράστια σεζόν και πολλούς αγώνες για το τέλος. Πάντα προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο ήλπιζα να πάρω στο Μπακού. Ο αγώνας αυτός απέδειξε πόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα στη βαθμολογία».

Η μάχη των δύο οδηγών συνεχίζεται στο Πολ Ρικάρ όπου θα διεξαχθεί το GP Γαλλίας. Μη χάσετε τη δράση στο Gazzetta και τα live των κατατακτηρίων και του αγώνα.

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!