Ο Μαζέπιν δεν κάνει χάρες στον Σουμάχερ

Ο Μαζέπιν δεν κάνει χάρες στον Σουμάχερ
Ο Νικίτα Μαζέπιν μίλησε για το συμβάν ανάμεσα σε εκείνον και τον Μικ Σουμάχερ στο Μπακού και τις μελλοντικές μάχες μεταξύ τους.

Το GP Αζερμπαϊτζάν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο ανατρεπτικός αγώνας της σεζόν έως τώρα. Οι μάχες ήταν συνεχείς και τα ατυχήματα έπαιξαν το ρόλο τους στην έκβαση του αποτελέσματος. Ένα συμβάν που δεν έδειξε η κάμερα ήταν η μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Haas.

O Νικίτα Μαζέπιν αμυνόταν στο τελευταίο γύρο από τον Μικ Σουμάχερ. Στη τελευταία ευθεία, λίγα μέτρα πριν το τερματισμό, ο Ρώσος έκανε μια επικίνδυνη κίνηση όταν ο Γερμανός άλλαξε πορεία να τον προσπεράσει. Ευτυχώς δεν υπήρξε επαφή, με τον Σουμάχερ να προσπερνά και να τερματίζει στη 13η θέση. Οι αγωνοδίκες δεν εξέτασαν το συμβάν, προς έκπληξη πολλών οδηγών.

Ο Μαζέπιν μίλησε για τη στιγμή που είχαν οι δύο οδηγοί στον προηγούμενο αγώνα. Τόνισε πως ζήτησε συγγνώμη από τον teammate του, όμως στις μάχες δεν πρόκειται να κάνει πίσω: Είχαμε μια παρεξήγηση μεταξύ μας. Πίστευα πως θα επιλέξει την εσωτερική και τελικά διάλεξε την εξωτερική. Όταν είδα πως επέμεινε στη γραμμή του έκανα πίσω γιατί δεν μαχόμαστε για βαθμούς και το αποτέλεσμα της ομάδας είναι αυτό που μετράει. Είμαστε δύο νεαροί οδηγοί και πιέζουμε στο όριο. Ήταν πολύ εκνευρισμένος μετά τον αγώνα και του ζήτησα συγγνώμη για την κίνησή μου. Αλλά θα ήθελα να τονίσω πως δεν πρέπει να περιμένει να είμαι εύκολος αντίπαλος».

Από τη μεριά του ο Μικ Σουμάχερ μίλησε για το συμβάν, τονίζοντας πως υπήρξαν εσωτερικές συζητήσεις στην ομάδα της Haas. Επιπλέον τόνισε πως μελλοντικά πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τέτοιες κινήσεις του Μαζέπιν στον αγώνα. «Μετά τον αγώνα στο Μπακού, ο Νικίτα μαζί με τον Γκούντερ (Στάινερ) και τον αρχιμηχανικό μας Αγιάο Κομάτσου μίλησαν για το συμβάν. Μετά με φώναξαν κι εμένα και συζητήσαμε. Μου ζήτησε συγγνώμη αλλά εκείνη τη στιγμή δεν περίμενα καθόλου να κάνει αυτή τη κίνηση, ανάμεσα σε δύο teammate. Καταλαβαίνω πως στον τελευταίο γύρο μαχόμαστε στο όριο και προσπάθησε να με φοβίσει. Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσεις κάποιον σε αυτές τις συνθήκες. Αν ξανασυμβεί πιθανότατα θα υπάρξουν σκληρότερες συνέπειες. Επειδή όμως έγινε ανάμεσα σε teammate δεν ενεπλάκησαν οι αγωνοδίκες. Το άφησαν να διευθετηθεί εντός της ομάδας».

Με τη 13η θέση του Μικ Σουμάχερ, η Haas πέτυχε τον καλύτερο τερματισμό της στο φετινό Πρωτάθλημα και ξεπέρασε τη Williams στη βαθμολογία για την 9η θέση.

Image credit: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!