Η Rimac έχει βάλει (ξανά) στο μάτι την Bugatti

Κώστας Παστρίμας
Η Rimac έχει βάλει (ξανά) στο μάτι την Bugatti
H κροατική αυτοκινητοβιομηχανία, σε συμμαχία με την Porsche, θέλει να αναλάβει την Bugatti

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο εμφανίστηκαν στο γερμανικό Τύπο δημοσιεύματα σχετικά με την επιθυμία της Rimac, της κροατικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων, να συμμετέχει σε ένα επιχειρηματικό σχήμα που θα αναλάμβανε τις τύχες της Bugatti. Έκτοτε επικράτησε σχετική ησυχία γύρω από αυτό το θέμα. Τώρα όμως το ίδιο γερμανικό μέσο επανήλθε, αναφέροντας ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να είναι πολύ κοντά.

rimac

Πριν από λίγους μήνες ο Μάτε Ρίματς, ο ιδρυτής της Rimac, επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με την Porsche για μια στρατηγική επένδυση που θα επέτρεπε στην εταιρεία του να συγκεντρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται όμως ότι τα σχέδιά του πάνε ακόμα πιο μακριά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δημοσιεύματα στο Manager Magazin, ενδέχεται πολύ σύντομα να έχουμε εξελίξεις στο θέμα του ποιος ελέγχει την Bugatti. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες, αλλά αναφέρεται ότι η συμφωνία θα υλοποιηθεί μέσω μιας κοινοπραξίας, στην οποία η Rimac θα κατέχει το 55% και η Porsche το 45% των μετοχών. Η κοινοπραξία αυτή θα αναλάβει να εξαγοράσει την Bugatti, που ανήκει στον Όμιλο Volkswagen. Σε αντίθεση με την Lamborghini, την πώληση της οποίας η VW έχει αποκλείσει, πολλά δημοσιεύματα έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν σχετικά με την πρόθεση του Ομίλου να «ξεφορτωθεί» την Bugatti.

bugatti

Εκτός από την ανάληψη της Bugatti, η Rimac φαίνεται ότι έχει κι άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια. Τα ίδια δημοσιεύματα τη θέλουν να βγαίνει στο χρηματιστήριο μέσα στο 2022, με στόχο να φτάσει σε αποτίμηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες δεν αποκαλύπτουν δημοσίως τίποτα για τα σχέδιά τους και οι αποκαλύψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!