Κουαρταραρό: «Δεν με βολεύει το Σάχσενρινγκ»

Κουαρταραρό: «Δεν με βολεύει το Σάχσενρινγκ»
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό πιστεύει πως ο ερχόμενος αγώνας του MotoGP στη Γερμανία δεν είναι από τις αγαπημένες του διαδρομές.

Η σεζόν του 2021 εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον αναβάτη της Yamaha, Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος προηγείται στο Πρωτάθλημα έχοντας κατακτήσει τρεις νίκες στους επτά πρώτους αγώνες της σεζόν. Η Yamaha M1 είναι ιδιαίτερα δυνατή και στις κατατακτήριες, με τον Κουαρταραρό να έχει πέντε σερί pole position.

Ο επόμενος αγώνας στο MotoGP είναι το GP Γερμανίας στη πίστα του Σάχσενρινγκ. Το event επιστρέφει μετά το 2019, όμως ο Κουαρταραρό δεν συμπαθεί τη συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά πιστεύει σε καλό αποτέλεσμα. «Χάρη στη δουλειά που κάναμε στις δοκιμές της Καταλονίας, βρήκαμε μια καλή βάση για το Σάχσενρινγκ. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με αυτό. Δεν είναι η καλύτερη μου πίστα σε καμία περίπτωση, όμως ανυπομονώ να οδηγήσω και πάλι. Έως τώρα έχουμε πολύ καλό ρυθμό κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ελπίζω να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα στη Γερμανία».

Ο teammate του Γάλλου, Μάβερικ Βινιάλες εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς του αρέσει η συγκεκριμένη πίστα: «Στο τεστ της Καταλονίας κάναμε ακόμα ένα βήμα εξέλιξης. Πραγματικά ανυπομονώ να δω αν δουλεύουν οι αλλαγές που κάναμε και πόσο θα μας βοηθήσουν στο Σάχσενρινγκ. Η πίστα είναι πολύ στενή και πολύ διαφορετική από άλλες στο πρόγραμμα. Στους τελευταίους δύο αγώνες ήμουν 3ος και 2ος και ελπίζω φέτος να έχω και πάλι ένα δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Κουαρταραρό προηγείται στο Πρωτάθλημα Οδηγών με 115 βαθμούς, ενώ ο Βινιάλες είναι στην 6η θέση, 40 ολόκληρους βαθμούς πίσω του. Το αγωνιστικό τριήμερο του GP Γερμανίας ξεκινά την Παρασκευή 18 Ιουνίου με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Μη χάσετε το live του Gazzetta στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!