Η νέα Mercedes-Maybach S-Class είναι η επιτομή της πολυτέλειας (pics)

Η νέα Mercedes-Maybach S-Class είναι η επιτομή της πολυτέλειας (pics)
Η αγνή και εκθαμβωτική πολυτέλεια μεταφέρεται στους δρόμους με τη νέα Mercedes-Maybach S-Class.

Η νέα Mercedes-Maybach S-Class είναι εδώ και έρχεται να προστεθεί στη γκάμα πολυτελών sedan της γερμανικής φίρμας. Με μήκος 5469mm, πλάτος 1921mm και ύψος 1510mm είναι ιδανική για όλες τις ανάγκες.

Παρά τη χαμηλή απήχηση όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, η ζήτηση του μοντέλου έχει εκτοξευθεί από το 2015 κι έπειτα. Συνολικά πάνω από 60.000 Maybach μοντέλα κατασκευάστηκαν, με το 80% των πωλήσεων να είναι στην Κίνα. Μεγάλη αγορά αποτελεί η Ρωσία και η Νότια Κορέα.

Mercedes-Maybach S-Class

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά στο μπροστινό μέρος περιλαμβάνουν το καπό με χρωματιστό πτερύγιο και τη μάσκα Mercedes-Maybach. Αυτό είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο από τις κάθετες, τρισδιάστατες διακοσμητικές λωρίδες. Το σήμα “Maybach” είναι κομψά ενσωματωμένο στο χρωμιωμένο πλαίσιο της μάσκας. Κατά παραγγελία, η Mercedes-Maybach S-Class μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες πίσω πόρτες. Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν χωρίς καμία προσπάθεια.

Ξεχωριστό της νέας Maybach S-Class αποτελεί η επιλογή διπλού χρωματισμού, κάνοντάς την ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Mercedes-Maybach S-Class

Η ξεχωριστή προσωπικότητα

Το εσωτερικό της Mercedes-Maybach S-Class βασίζεται στον εντελώς νέο εσωτερικό σχεδιασμό της νέας Mercedes-Benz S-Class. η επένδυση στα μπροστινά καθίσματα είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στο Mercedes-Maybach. Ξύλο υψηλής ποιότητας περιβάλλει το πίσω κάθισμα, δίνοντας την εντύπωση ξεχωριστών καθισμάτων. Επιπλέον υπάρχει η επιλογή, τοποθέτησης παρόμοιας επένδυσης μεταξύ των δύο πίσω καθισμάτων.

Mercedes-Maybach S-Class

Με ενεργή αντιστάθμιση θορύβου στο δρόμο, το εσωτερικό της Mercedes-Maybach S-Class γίνεται ακόμη πιο αθόρυβο. Με παρόμοιο τρόπο, το σύστημα μειώνει τους ανεπιθύμητους θορύβους χαμηλής συχνότητας χρησιμοποιώντας αντιφασικά κύματα ήχου. Διατίθενται έως και πέντε οθόνες προβολής στο εμπρός μέρος. Περιλαμβάνεται στάνταρ μια κεντρική οθόνη OLED 12.8 ιντσών ως κέντρο ελέγχου υψηλής τεχνολογίας.

Διατίθεται επίσης οθόνη οδηγού 3D 12.3 ιντσών με τρισδιάστατη αναπαράσταση άλλων αυτοκινήτων στο δρόμο.

Στο πίσω μέρος μπορεί να τοποθετηθεί από τη Mercedes-Maybach ψυγείο χωρητικότητας 10 λίτρων, όπως επίσης και θέσεις σαμπάνιας. Οι πίσω τροχοί έχουν μετατοπισθεί, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα στο πίσω μέρος, και συνδυάζονται με μια ενεργητική ανάρτηση.

Η πολυτέλεια χρειάζεται και δύναμη

Στην αγορά της Ευρώπης, οι ιδιοκτήτες της νέας Mercedes-Maybach S-Class θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις. Όλες οι εκδόσεις είναι αποκλειστικά τετρακίνητες όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Η S580 4Matic παίρνει ισχύ από V8 κινητήρα 4.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει συνολικά 496 ίππους και 700Nm ροπής. Η έκδοση S680 4Matic τροφοδοτείται από τον μοναδικό V12 που τοποθετείται σε S-Class χωρητικότητας 6 λίτρων, με την απόδοση να αγγίζει συνολικά τους 603 ίππους και 900 Nm ροπής. Οι δύο εκδόσεις έχουν περιοριστή ανώτατης τελικής ταχύτητας στα 250 χλμ/ώρα.

Οι πρώτες μονάδες της νέας Mercedes-Maybach S-Class αναμένεται να παραδοθούν στους αγοραστές στο δεύτερο μισό του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!