Το WRC θέλει αγώνα στις ΗΠΑ

Το WRC θέλει αγώνα στις ΗΠΑ
Το WRC στοχεύει να επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με έναν μη-πρωταθληματικό αγώνα το 2022 να είναι η αρχή.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) επιθυμεί να μεγαλώσει το κοινό του, βάζοντας ως στόχο τη διεξαγωγή αγώνα στις ΗΠΑ. Το πρώτο βήμα θα είναι η διεξαγωγή ενός ράλι που δεν θα μετράει στη βαθμολογία το 2022 με την προοπτική ο αγώνας να μπει στο καλεντάρι από το 2023 και μετά. Οι ΗΠΑ είναι μια ανεξερεύνητη αγορά για το WRC και εκτός από την αύξηση της οπαδικής βάσης του σπορ, το ενδεχόμενο να βρεθούν νέοι συνεργάτες στον εμπορικό τομέα είναι αρκετά πιθανό.

Τελευταία φορά που είδαμε αγώνα του WRC στις ΗΠΑ ήταν πίσω στο 1988 με το Olympus Rally στην Ουάσινγκτον. Νικητής είχε αναδειχθεί ο Μίκι Μπιασιόν με την ομάδα της Lancia.

Το WRC διεξάγει αγώνες στη Βόρεια Αμερική με το Ράλι Μεξικού, ενώ στη Νότια Αμερική έχουμε δει Ράλι Αργεντινής και Χιλής. Η παρουσία της Ford στο πρωτάθλημα μέσω της M-Sport είναι επίσης σημαντική και ένας αγώνας στις ΗΠΑ σίγουρα ενδιαφέρει την εταιρεία.

Ο επικεφαλής αγώνων Ράλι της FiA, Ιβ Ματόν, επιβεβαίωσε στο motorsport πως εργάζονται πάνω σε ένα πρότζεκτ ώστε να διεξαχθεί μη-πρωταθληματικός αγώνας το 2022: «Οι ΗΠΑ είναι ένα μέρος το οποίο εργαζόμαστε πολύ σκληρά το τελευταίο καιρό. Θέλουμε ένα event στη Βόρεια Αμερική και θα προσπαθήσουμε να το έχουμε του χρόνου, όχι όμως ως πρωταθληματικό αγώνα. Υπάρχουν αρκετές λύσεις, όπως για παράδειγμα ένα roadshow. Όχι μόνο για τη Ford αλλά και για πολλούς επενδυτές του WRC είναι σημαντικό να πάμε στις ΗΠΑ, όπως επίσης και σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία».

Η M-Sport είναι επίσης υπέρ του να επεκταθεί το WRC στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια. Ο επικεφαλής της ομάδας, Ριτς Μίλενερ, πιστεύει πως θα κάνει καλό στο Πρωτάθλημα, όμως αμφιβάλλει για το αν η Ford θα αυξήσει την εμπλοκή της στο σπορ. «Πιστεύω πως ένα event στη Βόρεια Αμερική είναι ένας λόγος που εμπλέκεται η Ford και πιέζει να γίνει. Είναι μια τεράστια αγορά η οποία δεν έχει εξερευνηθεί. Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες ώστε να διεξαχθεί κάτι. Οτιδήποτε γίνεται στην Αμερική είναι καλύτερο και το να είμαστε στο σπίτι της Ford είναι πολύ σημαντικό. Δεν πιστεύω όμως πως θα αλλάζει η στάση της Ford στο βαθμό εμπλοκής της με το WRC. Θέλουμε να διαφημίσουμε το σπορ και η Αμερική θα μας κάνει καλό. Πιστεύω πως ο στόχος μας είναι να γίνει αγώνας εκεί το 2023 ή το 2024. Θα ήταν φανταστικό».

Image credit: M-Sport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!