Επιστρέφουν τα πλήθη στο MotoGP της Αυστρίας

Νίκος Γιαννούλας
Επιστρέφουν τα πλήθη στο MotoGP της Αυστρίας
Οι δύο αγώνες του MotoGP στην Αυστρία τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν με πλήρη δυναμικότητα θεατών, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανωτή.

Όπως έγινε γνωστό από την Dorna, οι δύο αγώνες της Αυστρίας θα μπορούν να δεχτούν το μέγιστο των θεατών, υπό προϋποθέσεις φυσικά.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες εάν έχουν εμβολιαστεί, αν διαθέτουν πρόσφατο μοριακό τεστ ή έχουν προηγουμένως νοσήσει από την COVID-19 και έχει παρέλθει ο χρόνος ανάρρωσης.

Στην πίστα του Red Bull Ring θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες διαδοχικά, καθώς ο ένας προστέθηκε στο ημερολόγιο του MotoGP τον περασμένο μήνα μετά την ακύρωση του φινλανδικού Grand Prix στην πίστα KymiRing.

Το Grand Prix της Στυρίας προστέθηκε ως αντικατάσταση στις 6-8 Αυγούστου, μία εβδομάδα πριν από το Αυστριακό Grand Prix.

Η ανακοίνωση της Dorna

«Η Dorna Sports με μεγάλη χαρά επιβεβαιώνει ότι τόσο το Grand Prix της Στυρίας όσο και το Grand Prix της Αυστρίας θα καλωσορίσουν τους θεατές πίσω στις εξέδρες το 2021», αναφέρει η δήλωση και συνεχίζει.

«Οι περιορισμοί των θεατών καταργούνται σε αθλητικές εκδηλώσεις στην Αυστρία αυτό το καλοκαίρι και οι πύλες του Red Bull Ring θα είναι επομένως ανοιχτές για τους οπαδούς του MotoGP οι οποίοι έχουν εμβολιάζονται, διαθέτουν πρόσφατο test ή έχουν αναρρώσεις από την COVID-19».


Οι αγώνες στην Αυστρία θα είναι οι πρώτοι στο MotoGP που θα έχουν πλήρη συμμετοχή κοινού μετά την έναρξη της πανδημίας, με τους αγώνες να διοργανώνονται είτε πίσω από κλειστές πόρτες είτε με ελάχιστα επιτρεπόμενα εισιτήρια. Το Grand Prix της Καταλoνίας στη Βαρκελώνη, είχε τη δυνατότητα φιλοξενίας μόλις του 20% των θεατών.


To Red Bull Ring μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές και με το δεδομένο της στέρησης του κοινού στα ζωντανά γεγονότα εδώ και ενάμιση έτος, είναι βέβαιο ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, δίνοντας μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους διοργανωτές.


Στην ίδια πίστα θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο αγώνες της F1 διαδοχικά, στις 25-27 Ιουνίου και 2-4 Ιουλίου, ακόμα ωστόσο δεν υπάρχει αντίστοιχη ανακοίνωση σχετικά με το τι θα ισχύσει για τους θεατές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!