H Mercedes δεν αλλάζει το πλάνο εξέλιξης για το 2022

H Mercedes δεν αλλάζει το πλάνο εξέλιξης για το 2022
Η Mercedes δεν θα αλλάξει το σχεδιασμό της για τα 2021 και 2022 λόγω των μέτριων επιδόσεων σε δύο αγώνες

Η Mercedes δεν είχε καθόλου καλό αγωνιστικό τριήμερο στο GP Αζερμπαϊτζάν. Για πρώτη φορά μετά το GP Αυστρίας του 2018 δεν βαθμολογήθηκε παρότι τερμάτισαν και οι δύο της οδηγοί. Με αυτό τον τρόπο έχασε επιπλέον έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος.

Η αγωνιστική της εικόνα δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτική, με κανέναν εκ των Λιούις Χάμιλτον ή Βάλτερι Μπότας να μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη. Ειδικά στους αγώνες του Μονακό και του Μπακού η Red Bull ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο, κάτι το οποίο φέρνει έντονο πονοκέφαλο στους πρωταθλητές.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, τόνισε πως η ομάδα του δεν πρέπει να κάνει κινήσεις πανικού, οι οποίες μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο μονοθέσιο της επόμενης σεζόν. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει να εργαζόμαστε στο 2022. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το αλλάξουμε αυτό. Δεν θα αλλάξουμε καμία μας στρατηγική επιλογή επειδή είχαμε δύο κακούς αγώνες. Γνωρίζαμε πως οι δύο πίστες θα είναι οι χειρότερες μας φέτος. Ελπίζω να είμαι σωστός σε αυτό. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η ευρωπαϊκή σεζόν. Ξεκάθαρα όμως οι δύο τελευταίοι αγώνες σε Μονακό και Αζερμπαϊτζάν ήταν κατώτεροι των προσδοκιών και στόχων μας».

Η Mercedes έχει παραδεχθεί πως η εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου θα είναι μηδαμινή. Το 2022 έχει φοβίσει ιδιαίτερα τις ομάδες και σε συνδυασμό με το Budget Cap και τον περιορισμό χρήσης αεροδυναμικής σήραγγας οι ομάδες θέλουν να είναι έτοιμες. Η επόμενη σεζόν είναι άκρως σημαντική για τη Formula 1, καθώς αλλάζουν οι τεχνικοί κανονισμοί και οι εμφάνιση των μονοθεσίων. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία θα φοράνε ζάντες 18 ιντσών.

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!