Αυτό είναι το νέο Kia Sportage (pics)

Κώστας Παστρίμας
Αυτό είναι το νέο Kia Sportage (pics)
Η Kia αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες της 5ης γενιάς του επιτυχημένου SUV

Λίγες ημέρες μετά το «teaser», η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Sportage, του ιδιαίτερα επιτυχημένου SUV των Κορεατών, που φτάνει πλέον στην 5η γενιά του. Για πρώτη φορά μάλιστα στην 28ετή ιστορία του μοντέλου θα παρουσιαστεί μια ειδική ευρωπαϊκή έκδοση, κάτι που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Ολοκαίνουργιο εξωτερικό

Το ολοκαίνουργιο Kia Sportage χαρακτηρίζεται από αδρές εξωτερικές γραμμές, που στόχο έχουν να μεταφέρουν την ταυτότητα του μοντέλου στην επόμενη γενιά ενώ ταυτόχρονα θα αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία του. Το ολοκαίνουργιο Sportage είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργατικής προσπάθειας μεταξύ του κύριου παγκόσμιου δικτύου σχεδιασμού της Kia στην Κορέα, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

sportage

Ο Καρίμ Χαμπίμπ, επικεφαλής του Global Design Center της Kia εξηγεί το σκεπτικό πίσω από το σχεδιασμό του: «Η επανεμφάνιση του Sportage έδωσε στις ταλαντούχες ομάδες σχεδιασμού μας μια τεράστια ευκαιρία να κάνουμε κάτι νέο, να εμπνευστούμε από την πρόσφατη επανέναρξη της μάρκας και την εισαγωγή του EV6 για να εμπνεύσουμε τους πελάτες μέσω του σύγχρονου και καινοτόμου σχεδιασμού αυτού του SUV. Με το ολοκαίνουργιο Sportage δεν θέλαμε απλώς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά αλλά να προχωρήσουμε σε διαφορετικό επίπεδο στην κατηγορία SUV».

Η νέα φιλοσοφία σχεδιασμού

Η νέα φιλοσοφία της Kia «Opposites United», που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος, είναι ο πυρήνας του ολοκαίνουργιου Sportage, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της εμφάνισης και του χαρακτήρα του. Οι αρχές του Opposites United θα επηρεάσουν όλα τα μελλοντικά σχέδια της Kia, δίνοντάς τους το ίδιο βασικό DNA. Ταυτόχρονα θα τα συνδέει με τη βασική σχεδιαστική κατεύθυνση της Kia, που ονομάζεται «Κίνηση που εμπνέει».

sportage

Το Opposites United αποτελείται από πέντε πυλώνες: Ευχαρίστηση με αιτία, Δύναμη για πρόοδο, Τεχνολογία για ζωή, Ένταση για ηρεμία και Τόλμη για τη φύση. Ο τελευταίος πυλώνας (Τόλμη για τη φύση) επηρέασε βαθιά τη δημιουργία του ολοκαίνουργιου Sportage, προσπαθώντας να δώσει μια τολμηρή, συναισθηματική, μοντέρνα αλλά οργανική μορφή.

Υπερσύγχρονο εσωτερικό

Στο εσωτερικό του νέου Kia Sportage είναι σαφής η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα είναι προσανατολισμένος στον οδηγό. Μια τεράστια ενιαία οθόνη εκτείνεται από τον πίνακα οργάνων μέχρι το κέντρο της κονσόλας που υπόσχεται να γίνει το κέντρο συνδεσιμότητας, χρηστικότητας και λειτουργικότητας για τον οδηγό και για τον συνεπιβάτη. Οι τρισδιάστατοι αεραγωγοί «ρέουν» μέσα στην ενσωματωμένη καμπύλη οθόνη ενώ χαμηλότερα βρίσκουμε τα χειριστήρια του κλιματισμού και το διακόπτη επιλογής του κιβωτίου ταχυτήτων στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας.

sportage

Έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας και οι χρωματικές επιλογές υπόσχονται ζωντάνια και δυναμισμό. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι λεπτά και συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία με τη λειτουργικότητα.

Η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Kia Sportage θα γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα γενιά του κορεατικού SUV, όπως τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα αποκαλυφθούν αργότερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!