Η Opel παρουσίασε το νέο Grandland (pics)

Η Opel παρουσίασε το νέο Grandland (pics)
H Opel αποκάλυψε το νέο Grandland, το οποίο προσφέρει ξεχωριστή οδηγική εμπειρία και νέες τεχνολογίες.

Η Opel ενισχύει την SUV ναυαρχίδα της με το νέο Grandland. Το νέο C-SUV μοντέλο συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της εταιρείας με νέα χαρακτηριστικά, συστήματα και τεχνολογίες. Παράλληλα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, το "Opel Vizor".

Οι νέες τεχνλογίες

Η SUV ναυαρχίδα της Opel, αρχής γενομένης από το Grandland εφοδιάζεται τώρα με σύστημα adaptive IntelliLux LED Pixel Light. Συνολικά 168 στοιχεία LED και 84 ανά προβολέα, όπως στο Opel Insignia πετυχαίνουν μια ομαλή προσαρμογή, ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και το περιβάλλον, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς. Τα στοιχεία LED κάθε προβολέα παρατάσσονται σε ένα σύστημα matrix τριών σειρών όπου οι λειτουργίες εναλλάσσονται συνεχώς. Τα φώτα ημέρας LED που είναι ενσωματωμένα σε κάθε προβολέα προσφέρουν τη χαρακτηριστική εμφάνιση της Opel.

Opel Grandland

Επιπλέον, περιλαμβάνεται το νέο Night Vision. Κάμερα υπερύθρων του συστήματος του Grandland ανιχνεύει νθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μέτρων στην κατεύθυνση πορείας. Αυτό επιτυγχάνεται με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας τους από το περιβάλλον. Το Night Vision προειδοποιεί τον οδηγό και δείχνει τη θέση των πεζών, στην ψηφιακή οθόνη 12” του Driver Info Centre.

Το νέο Opel Pure Panel, ένας ψηφιακός, οδηγοκεντρικός πίνακας οργάνων λειτουργεί διαισθητικά και καταργεί ένα μεγάλο αριθμό συντομεύσεων. Περιλαμβάνει επίσης τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες, με τις δύο οθόνες καλωσορίζουν εντός της καμπίνας να προσφέρουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Η κεντρική οθόνη αφής 10” είναι προσανατολισμένη στον οδηγό, δίχως όμως η προσοχή του να διασπάται από το δρόμο.

Opel Grandland

Το Highway Integration Assist χρησιμοποιεί κάμερες και αισθητήρες ραντάρ ώστε να προσφέρει μια πιο ανάλαφρη εμπειρία οδήγησης. Το Adaprive Cruise Control διατηρεί το Grandland σε απόσταση ασφαλείας απο προπορευόμενο αυτοκίνητο και σε μία λωρίδα, ενώ το σύστημα "Stop & Go" μπορεί να χρειαστεί να σταματήσει το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή.

Opel Grandland

Τα κλειστά χαρτιά της Opel

Τα μηχανικά μέρη του νέου Grandland δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα η Opel. Θα υπάρχουν plug-in hybrid υβριδικές εκδόσεις, που θα είναι σε θέση να προσφέρουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη στους ηλεκτροκινητήρες. Η Opel αφήνει την επιλογή στον αγοραστή, ο οποίος θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε κινητήρες ντίζελ ή βενζίνης, εξηλεκτριμένα plug-in hybrid σύνολα, μέχρι και το σύστημα κίνησης της αρεσκείας τους.

Opel Grandland

Το νέο Opel Grandland αναμένεται να περάσει στη παραγωγή το ερχόμενο φθινόπωρο από το εργοστάσιο Eisenach της Γερμανίας. Οι τιμές του θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!