Εντυπωσιακές μάχες στην πρεμιέρα του IAME Series 2021

Εντυπωσιακές μάχες στην πρεμιέρα του IAME Series 2021
Ο κορυφαίος θεσμός karting επέστρεψε, με τον πρώτο αγώνα της σεζόν για έχει 41 μονομάχους

Επιστροφή στη δράση σε ότι αφορά στο karting και το IAME Series Greece και τι επιστροφή ήταν αυτή! Με τη συμμετοχή 41 αγωνιζόμενων, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες με φόντο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του 2021 που έγινε στο Kartodromo.

Και στις τρεις κατηγορίες του αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία Artemis Auto Club και Α.Λ.Α., είχαμε θέαμα, συγκινήσεις, μονομαχίες ρόδα με ρόδα αλλά και συνεχείς αλλαγές θέσεων! Με ένα «γεμάτο» grid, με νέα ταλέντα αλλά και επιστροφές οδηγών που έχουν πρωταγωνιστήσει, συνθέτοντας ένα πραγματικά εκρηκτικό μείγμα.

Οι μικροί «Warriors»

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) είχαμε sold out των διαθέσιμων κινητήρων, καθώς συμμετείχαν 15 αθλητές! Οι 13 εξ αυτών ανήκαν στην Κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών) και από αυτή προέκυψε και το Top-3! Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Τελικό ανέβηκε ο Αθανάσιος Ζάχος (#62, Praga Zahos Karting, Praga), με τους Αντώνη Βούρο (#71, Praga Zahos Karting, Praga) και Παναγιώτη Αλεξόπουλο (#99, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) να τον πλαισιώνουν!

IAME Series Greece

Σε ότι αφορά στη βαθμολογία, ο Ζάχος έχει 41 βαθμούς, με τον Βούρο στους 33 ενώ 30 έχει ο Στυλιανός Κολοβός (#38, Kaitatzis Racing, Kart Republic) που είχε πρωτεύσει στα δύο Προκριματικά Σκέλη αλλά τέθηκε εκτός μάχης στον Τελικό.

Σκούπα

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη 9 αθλητές, με τον περυσινό επαθλούχο Βασίλη-Γαβριήλ Μιχαηλίδη (#144, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) να βλέπει πρώτος την καρό σημαία σε όλες τις διαδικασίες!

IAME Series Greece

Έτσι, απέκτησε βαθμολογικό προβάδισμα έναντι των Ηλία Καλλιακμάνη (#165, Kalliakmanis Athanasios, Formula K) και Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο (#126, Praga Zahos Karting, Praga) που ακολούθησαν.

Χαμός στην πίστα

Τέλος, στην X30 SENIOR (από 14 ετών) είχαμε φοβερές μάχες, με 17 οδηγούς να προσφέρουν άφθονο θέαμα. O Χρήστος Σαγανάς (#231, Σαγανάς Χρήστος, Birelart) ήταν ο νικητής της κατηγορίας, με τον Δημήτρη Βασιλέρη (#221, PRT Motorsport, Sodi) και τον Αλέξανδρο Ντάρσυ (#233, PRT Motorsport, Tony Kart) να συμπληρώνουν το βάθρο!

IAME Series Greece

Σε ότι αφορά στη βαθμολογία, έχουν κατά σειρά 47, 35 και 33 βαθμούς, με ορίζοντα όχι μόνο τον τίτλο αλλά και τα εισιτήρια των Παγκόσμιων Τελικών IAME που θα διεξαχθούν στο Adria International Circuit της Ιταλίας (18-23 Οκτωβρίου).

Στην Κλάση MASTER (άνω των 30 ετών), πρώτευσε ο Γιώργος Κατσίνης (#319, Κατσίνης Γιώργος Κ., Kart Republic), μπροστά από τους Αλέξανδρο Καψή (#350, KR Μπουριώτης, Kart Republic) και Βασίλειο Τζανουδάκη (#316, KR Μπουριώτης, Kart Republic).

Τι κρύβει η συνέχεια

Ο επόμενος γύρος του IAME Series Greece 2021 θα λάβει χώρα στην πίστα Kartmania, στην Πάτρα, στις 27 Ιουνίου! Ακολουθούν, δύο ακόμα αγώνες στην πίστα των Αφιδνών, το Kartodromo κι έτσι θα προκύψουν οι επαθλούχοι του 2021 αλλά και οι οδηγοί που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς.

IAME Series Greece

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!