Τρισευτυχισμένος με το βάθρο ο Φέτελ

Τρισευτυχισμένος με το βάθρο ο Φέτελ
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε το πρώτο του βάθρο με την Aston Martin και δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του.

Ο έκτος αγώνας της σεζόν αποδείχθηκε ιδιαίτερα συναρπαστικός. Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν και αυτό έδωσε την ευκαιρία σε άλλους οδηγούς να εκμεταλλευτούν τη περίσταση. Ο Σέρτζιο Πέρεζ πήρε τη νίκη, η οπόία ήταν η πρώτη του με τη Red Bull.

Όμως ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε μια τρομερή εμφάνιση με την Aston Martin. H στρατηγική του ήταν άψογη, κάνοντας τελευταίος αλλαγή ελαστικών στον 18ο γύρο. Τα φρέσκα ελαστικά του έδωσαν επιπλέον ταχύτητα, προσπερνώντας τους Σάρλ Λεκλέρ και Πιέρ Γκασλί και το μόνο που είχε να κάνει μετά την κόκκινη σημαία ήταν να τερματίσει.

Η 2η θέση στον αγώνα σηματοδοτεί την επιστροφή του στο βάθρο μετά το GP Τουρκίας του 2020, με τον 4 φορές Πρωταθλητή να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

«Το βάθρο σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά εδώ στο Μπακού κάναμε έναν φοβερό αγώνα, είχαμε καλό ρυθμό και αυτό ήταν το κλειδί. Είχα μια καλή εκκίνηση, πρόσεχα τα ελαστικά μου και όταν μπήκαν όλοι για pit-stop πίεσα και κέρδισα μία θέση. Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας κέρδισα άλλες δύο θέσεις. Είχαμε φρέσκα ελαστικά και μας βοήθησε αυτό. Είναι ένα τρομερό βάθρο το οποίο δεν περιμέναμε όταν ήρθαμε εδώ την Παρασκευή. Μέχρι τις κατατακτήριες ήμασταν στο πουθενά, όμως στον αγώνα καταφέραμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τύχη και βαθμολογία

Η τύχη του Φέτελ θα μπορούσε να του χαμογελάσει περισσότερο εάν είχε επιπλέον γύρους για το τέλος του αγώνα. Όπως παραδέχθηκε η Red Bull, o Πέρεζ είχε προβλήματα με την υδραυλική πίεση, όμως εν τέλει δεν εγκατέλειψε.

Η Aston Martin πήρε το πρώτο της βάθρο στη φετινή χρονιά, όμως έχασε μια θέση στη βαθμολογία από την Alpha Tauri. Ρόλο σε αυτό έπαιξε η εγκατάλειψη του Λάνς Στρόλ, έπειτα από αστοχία του πίσω αριστερά ελαστικού ενώ ήταν στη 4η θέση.

Image credit: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!