Παραλίγο να μην τερματίσει ο Πέρεζ

Παραλίγο να μην τερματίσει ο Πέρεζ
Ο Σέρτζιο Πέρεζ έφτασε πολύ κοντά στην εγκατάλειψη λίγο πριν κερδίσει τον αγώνα λόγω προβλήματος στο μονοθέσιο

Ο Σέρτζιο Πέρεζ στο Αζερμπαϊτζάν έφτασε πολύ κοντά στο τέλος του αγώνα να εγκαταλείψει από βλάβη στο μονοθέσιο της Red Bull και αντί να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη να κάνει ακόμα πιο «μαύρη» την κατάσταση στο γκαράζ της αυστριακής ομάδας. Αμέσως μετά τον τερματισμό στο Μπακού, ο μηχανικός του Πέρεζ ζήτησε στον ασύρματο από τον Μεξικανό -και μάλιστα σε τόνο που έδειχνε ότι είναι επείγον- να σταματήσει αμέσως το μονοθέσιο. Ο Πέρεζ το έκανε και επέστρεψε στα pit για τους πανηγυρισμούς με τα πόδια.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά το τέλος του αγώνα, υπήρχε ένα υδραυλικό πρόβλημα που έκανε τους ανθρώπους της ομάδας να ανησυχούν για το αν θα κατάφερνε να τερματίσει. Ο Κρίστιαν Χόρνερ το εξήγησε: «Είχε στο νου του να προσέχει το μονοθέσιο για ένα υδραυλικό πρόβλημα και πραγματικά ανησυχούσαμε ότι το μονοθέσιο δεν θα έφτανε μέχρι το τέλος του αγώνα. Αυτός είναι ο λόγος που του είπαμε να σταματήσει αμέσως μετά την καρό σημαία. Ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά και ο Σέρτζιο έκανε εξαιρετική δουλειά».

Η νίκη αυτή του Πέρεζ, εκτός από την ψυχολογική ώθηση που του δίνει ύστερα από το μέτριο φετινό ξεκίνημα, τον φέρνει στην 3η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών και επίσης βοηθάει τη Mercedes να ξεφύγει 26 βαθμούς από τη Mercedes στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!