Ποινή 3 θέσεων στον Νόρις στο GP Αζερμπαϊτζάν

Ποινή 3 θέσεων στον Νόρις στο GP Αζερμπαϊτζάν
Ο Λάντο Νόρις έλαβε ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του GP Αζερμπαιτζάν και θα εκκινήσει 9ος

Μετά το τέλος των χαοτικών κατατακτήριων δοκιμών του GP Αζερμπαιτζάν στους δρόμους του Μπακού, τα δράματα συνεχψίστηκαν. Οι αγωνοδίκες επέβαλαν στον Λάντο Νόρις ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα γιατί δεν μπήκε στα pit όταν βρήκε η κόκκινη σημαία μετά το ατύχημα του Τζιοβινάτσι στο Q1.

Τη στιγμή που βγήκε η κόκκινη σημαία ο Νόρις βρισκόταν πολύ κοντά στην είσοδο του pit lane αλλά ο Βρετανός έκρινε ότι δεν ήταν ασφαλές να φρενάρει πολύ δυνατά και να «βουτήξει». Έτσι, συνέχισε για άλλον ένα γύο και μπήκε στα pit στο τέλος του επόμενου. Οι αγωνοδίκες μετά το τέλος της περιόδου εξέτασαν το συμβάν και παρότι τόσο ο Νόρις όσο και η McLaren κατάθεσαν ότι σε εκείνο το σημείο δεν ήταν δυνατή η είσοδος στα pit επέβαλαν ποινή 3 θέσεων και πρόσθεσαν και 3 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Οι αγωνοδίκες αναγνώρισαν το ελαφρυντικό ότι ο Νόρις φρέναρε δυνατά και έκανε προσπάθεια να μπει στο pit lane και έτσι η ποινή του ήταν 3 θέσεις αντί για 5, όπως προβλέπεται σε αυτό το παράπτωμα. Αυτό σημαίνει ότι ο Βρετανός θα εκκινήσει από την 9η θέση τον αγώνα της Κυριακής, αντί για την 6η στην οποία κατατάχθηκε.

Τέλος, με αυτούς του 3 βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια, ο Νόρις φτάνει στους 8 για το διάστημα των τελευταίων 12 μηνών. Αν συγκεντρώσει 12 βαθμούς ποινής θα του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού για έναν αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!