GP Αζερμπαϊτζάν FP2: Κυριαρχία Πέρεζ και Red Bull

GP Αζερμπαϊτζάν FP2: Κυριαρχία Πέρεζ και Red Bull
Ο Σέρτζιο Πέρεζ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τη Red Bull να είναι στο 1-2.

Η δράση συνεχίστηκε στο Μπακού, με το FP2 να δίνει πολύτιμα δεδομένα σε ομάδες και οδηγούς. Οι συνθήκες παρέμειναν ικανοποιητικές στην πίστα, με τον καιρό να μην «προδίδει» τις ομάδες και τους οδηγούς.

Η Red Bull κατάφερε και πάλι να είναι στη κορυφή των χρόνων, όμως αυτή τη φορά άλλος οδηγός ήταν ταχύτερος. Ο Σέρτζιο Πέρεζ έγραψε τη ταχύτερη επίδοση στη διαδικασία με το 1:42.115. Χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών ήταν ένα δέκατο μόλις ταχύτερος του teammate του Μαξ Φερστάπεν. Η Red Bull έκανε το 1-2 στο FP2 Και έδειξε να είναι σε θέση ισχύος με εξαιρετικά περάσματα σε υψηλά φορτία καυσίμου. Στη 3η θέση έκλεισε ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari. O Ισπανός ήταν 0.128 δευτ. μακριά από τον Πέρεζ, αποδεικνύοντας τη ταχύτητα της βελτιωμένης SF21.

Ο teammate του, Σάρλ Λεκλέρ ήταν στη 4η θέση, με τον Μονεγάσκο να κάνει λάθος στη διαδικασία, διαλύοντας την εμπρός αεροτομή του. Ευτυχώς για τον ίδιο, δεν έκανε περεταίρω ζημιά στο μονοθέσιο. Ο Πιέρ Γκασλί ήταν και πάλι εντυπωσιακός, όντας στη 5η θέση στο FP2, καθώς ο χρόνος του ήταν στο 1:42.534. Εντυπωσιακός ήταν και ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine στην 6η θέση. Ο Ισπανός βελτιώθηκε σημαντικά και έχοντας βρει μια καλή βάση έκλεισε τη μέρα εντός 10άδας.

Πολύ καλή εμφάνιση είχε ο Αντόνιο Τζοβινάτσι με την Alfa Romeo όντας 7ος, μπροστά από τον Λάντο Νόρις. Η McLaren ήταν 0.9 δευτ. πίσω από τη Red Bull, επιστρέφοντας στις ανιαρές εμφανίσεις της Παρασκευής. Ο Εστεμπάν Οκόν έφερε την δεύτερη Alpine στην 9η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Γιούκι Τσουνόντα, βελτιώνοντας πολύ την επίδοση του. Στις 10 πρώτες θέσεις είδαμε έξι διαφορετικές ομάδες, αλλά τη Mercedes πουθενά.

Ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε μόλις 11ος και άκρως προβληματισμένος με το ρυθμό της W12. O ταχύτερος γύρος του ήταν στο 1:43.156 και ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από τις Red Bull. Μάλιστα ο Πρωταθλητής δεν ήξερε πως μπορούσε να βελτιώσει. Πίσω του είδαμε τους Κίμι Ράικονεν και Ντάνιελ Ρικάρντο.

Οι δύο Aston Martin έμειναν στις θέσεις 14 και 5, με τον Λάνς Στρολ να είναι ταχύτερος του Σεμπάστιαν Φέτελ. Απογοητευτική η 16η θέση για τον Βάλτερι Μπότας αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα. Η διαφορά ανάμεσα στη Williams και τη Haas μειώθηκε, αλλά παραμένει στο ένα δευτερόλεπτο. Η διαδικασία είχε τα απρόοπτά της, όπως συνηθίζεται στο Μπακού.

Εκτός από τις συνηθισμένες εξόδους, είδαμε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Ο Νικολάς Λατίφι αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην έξοδο της στροφής 15 και σταμάτησε τη Williams του. Μάλιστα, το συμβάν έλαβε χώρα στην αρχή του FP2, με τον Καναδό να χάνει πολύτιμο χρόνο οδήγησης.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3 στις 12:00. Μη χάσετε το live του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα FP2GP Azerbaijan

Image credit: Honda Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!