Ο Βινιάλες αλλάζει τον αρχιμηχανικό του με τον πρώην του Ρόσι

Ο Βινιάλες αλλάζει τον αρχιμηχανικό του με τον πρώην του Ρόσι
Ο Μάβερικ Βινιάλες θα αλλάξει τον Εστεμπάν Γκαρσία με τον Σιλβάνο Γκαλμπουσέρα

Η φετινή σεζόν, παρά τις προσδοκίες στο ξεκίνημά της, δεν εξελίσσεται καθόλου όπως θα ήθελε ο Μάβερικ Βινιάλες. Ο αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha παραμένει ταχύς στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά τα αποτελέσματά του στους αγώνες δεν είναι πολύ καλά, ιδιαίτερα αν συγκριθούν με του ομόσταβλού του, Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος με 3 νίκες σε 6 αγώνες προηγείται στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που ο Βινιάλες είναι 6ος στη βαθμολογία.

Όπως είναι φυσικό, ο εκνευρισμός στο γκαράζ του Βινιάλες αυξάνεται κάθε μέρα που περνάει και η ανάγκη να βρεθούν λύσεις για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση μοιάζει επιτακτική. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας «The Race», η πρώτη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η απομάκρυνση του αρχιμηχανικού (crew chief) του Βινιάλες. Ο Εστεμπάν Γκαρσία, όπως φαίνεται, θα αποτελέσει παρελθόν ήδη από τον επόμενο αγώνα στη Βαρκελώνη.

Ο Βινιάλες και ο Γκαρσία συνεργάζονται στη Ymaha από το τέλος του 2018, αλλά είναι παλιοί γνώριμοι, καθώς ο Γκαρσία ήταν αρχιμηχανικός του Μάβερικ το 2013, όταν ο Ισπανός κατέκτησε το πρωτάθλημα της Moto3. Στη συνέχεια ο Γκαρσία πήγε στην ομάδα της ΚΤΜ στο MotoGP και το 2018 ανέλαβε αρχιμηχανικός του Βινιάλες στη Yamaha. Αυτό έδωσε στον Ισπανό αναβάτη «πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», σύμφωνα με τα λεγόμενά του τότε.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν και η κακή φόρμα του Βινιάλες φέτος φέρνει έναν παλιό γνώριμο στο γκαράζ της Yamaha. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του Γκαρσία θα είναι ο πρώην αρχιμηχανικός του Βαλεντίνο Ρόσι, Σιλβάνο Γκαλμπουσέρα. Ο Γκαλμπουσέρα άρχισε να συνεργάζεται με τον Ρόσι το 2013, όταν σε μια κίνηση που προκάλεσε σοκ στα πάντοκ ο Ιταλός σούπερσταρ αντικατέστησε με αυτόν τον θρυλικό Τζέρεμι Μπέρτζες, και έμεινε σε αυτήν τη θέση μέχρι το τέλος του 2019. Στη συνέχεια ο Γκαλμπουσέρα ανέλαβε την ομάδα δοκιμών της Yamaha, δουλεύοντας αρχικά με τον Χόρχε Λορέντζο και στη συνέχεια με τον Καλ Κράτσλοου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!