Το πρόγραμμα της F1 και του MotoGP αυτό το τριήμερο

Το πρόγραμμα της F1 και του MotoGP αυτό το τριήμερο
Η αγωνιστική δράση επιστρέφει, με το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου να περιλαμβάνει αγώνα στην F1 και το MotoGP.

Δίχως ανάσα στα αγωνιστικά δρώμενα και αυτή την εβδομάδα στο Gazzetta, με τη δράση να κορυφώνεται. Δύο πολύ σημαντικά Πρωταθλήματα και δύο αγώνες που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον στα ύψη.

Η Formula 1 επισκέπτεται το Μπακού για το GP Αζερμπαϊτζάν. Ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη φορά το 2016 ως το «Ευρωπαϊκό GP» και κανένας οδηγός δεν έχει κερδίσει πάνω από μία φορά. Η Mercedes έχει τις περισσότερες νίκες με τρεις, ενώ τελευταίος αγώνας ήταν το 2019 με τον Βάλτερι Μπότας να κερδίζει, μπροστά από τον teammate του Λιούις Χάμιλτον.

Μετά από πέντε αγώνες στο 2021, ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται στο Πρωτάθλημα με 105 βαθμούς, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ακολουθεί με 101. Στο GP Αζερμπαϊτζάν αναμένεται ακόμα μια «κονταρομαχία» ανάμεσα στους δύο, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις.

Το MotoGP μεταφέρεται επί ισπανικού εδάφους για δεύτερη φορά στο 2021. Έπειτα από το Mugello η δράση συνεχίζεται στο Circuit de Catalunya για το GP Καταλονίας. Σε μία πίστα όπου έχουμε δει ανατρεπτικά αποτελέσματα, ο Φάμπιο Κουαρταραρό πάει με στόχο τη νίκη, έχοντας διαφορά 24 βαθμών στο Πρωτάθλημα από τον Ζοάν Ζαρκό. Η Ducati θέλει να επανορθώσει για την κακή εμφάνιση στο GP Ιταλίας, ενώ η Suzuki ψάχνει την πρώτη της νίκη. Το 2020 νικητής αγώνα ήταν ο Κουαρταραρό, όμως απειλήθηκε στο τέλος από τις Suzuki και ο φετινός αγώνας θα είναι απρόβλεπτος.

Μη χάσετε την αγωνιστική δράση του τριημέρου στο Gazzetta και σας περιμένουμε στο live μας τόσο στις κατατακτήριες αλλά και στον αγώνα της F1 και του MotoGP.

GP Αζερμπαϊτζάν

Παρασκευή, 4 Ιουνίου

11:30: Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

15:00: Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 5 Ιουνίου

12:00: Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

15:00: Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 6 Ιουνίου

15:00: Αγώνας

GP Καταλονίας

Παρασκευή, 4 Ιουνίου

10:55: Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

15:10: Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 8 Μαΐου

10:55: Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

14:30: Τέταρτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

15:10: Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 9 Μαΐου

14:00: Αγώνας

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!