Mercedes: «Το Μπακού δεν ταιριάζει στην W12»

Mercedes: «Το Μπακού δεν ταιριάζει στην W12»
Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, πιστεύει πως η ομάδα του θα δυσκολευτεί στο επερχόμενο GP Αζερμπαϊτζάν.

Η ομάδα της Mercedes είχε έναν πολύ κακό αγώνα στο Μονακό, όπου έχασε την πρωτοπορία και στα δύο Πρωταθλήματα. Η 7η θέση του Λιούις Χάμιλτον και η εγκατάλειψη του Βάλτερι Μπότας αποτέλεσαν το χειρότερο αγώνα των Πρωταθλητών μετά το GP Ιταλίας του 2020.

Η δράση μεταφέρεται αυτό το σαββατοκύριακο στην πόλη του Μπακού για το GP Αζερμπαϊτζάν. Η Mercedes έχει κερδίσει τους τρεις από τους τέσσερις αγώνες οι οποίοι έχουν διεξαχθεί στη συγκεκριμένη πίστα.

Όμως ο Βόλφ πιστεύει πως η W12 δεν θα ταιριάξει στα χαρακτηριστικά του Μπακού, όπως αναφέρει στο f1.com.

«Ο επόμενος αγώνας είναι στο Αζερμπαϊτζάν. Μπορεί να διαφέρει πολύ από το Μονακό, όμως θα είναι και πάλι δύσκολο για εμάς. Δεν ταιριάζει στις αρετές και τις δυνατότητες της W12. Αναμένω πολύ δυνατή τη Red Bull και οι McLaren-Ferrari έχουν κάνει τεράστια πρόοδο το τελευταίο διάστημα. Το κλειδί για εμάς είναι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Η μάχη για το Πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακή και μας εξιτάρει. Αναμένουμε ακόμα μια πρόκληση και είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι έπειτα από τον τελευταίο αγώνα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αντίκτυπο που είχε ο αγώνας του Μονακό στην ομάδα: «Αγώνες όπως το Μονακό είναι από αυτούς που μας κάνουν να θέλουμε περισσότερα. Τίποτα δεν είναι εύκολο στην F1 και γι’αυτό την αγαπάμε. Ξέρουμε πως αν δεν είμαστε στο 100% τότε θα μας κοστίσει. Τη Δευτέρα μετά τον αγώνα είδα την ίδια ενέργεια στην ομάδα όπως αυτή μετά το τεστ στο Μπαχρέιν και αυτό με ευχαρίστησε. Μάθαμε ορισμένα κρίσιμα μαθήματα από το Μονακό».

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!