H Ferrari περιμένει «εξίσωση» στην απόδοση κινητήρων το 2022

H Ferrari περιμένει «εξίσωση» στην απόδοση κινητήρων το 2022
Ο Ματία Μπινότο πιστεύει ότι οι διαφορές ανάμεσα στους μονάδες ισχύος του χρόνου θα είναι αμελητέες

Οι μονάδες ισχύος που χρησιμοποιούνται στα μονοθέσια της Formula 1 θα σταματήσουν να εξελίσσονται στο ξεκίνημα του 2022, για να μπορούν οι κατασκευαστές να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για το 2025, όταν θα ισχύσουν οι εντελώς νέοι κανονισμοί.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις κατασκευαστές μονάδων ισχύος: οι Mercedes, Ferrari, Renault και Honda, με τις διαφορές στην απόδοσή τους να είναι διακριτές, αν και διαρκώς μειούμενες. Η Mercedes κατά γενική ομολογία διαθέτει από την αρχή της «υβριδικής» εποχής το καλύτερο σύνολο, με τη Honda να έχει βελτιωθεί προσφάτως και να έχει πλησιάσει πολύ.

Η Ferrari φέτος έχει κάνει επίσης σημαντική πρόοδο από πέρυσι αλλά ακόμα υπολείπεται από τις κορυφαίες μονάδες. Ο Ματία Μπινότο όμως πιστεύει ότι μέχρι να εφαρμοστεί το «πάγωμα» στην εξέλιξη, στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, θα έχει έρθει ισορροπία ανάμεσα στις αποδόσεις των κινητήρων και οι διαφορές ανάμεσά τους θα είναι αμελητέες.

Ο επικεφαλής της Ferrari μίλησε στην ιστοσελίδα RaceFans σχετικά: «Ο λόγος που συμφωνήσαμε στο 'πάγωμα' των κινητήρων για το 2022 είναι ότι μέχρι τότε, σε ένα χρόνο, θα έχει με κάποιο τρόπο υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στην απόδοση των μονάδων ισχύος ανάμεσα στους κατασκευαστές. Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει και πιστεύω ότι σε ένα χρόνο μάλλον θα έχουμε συγκλίνει πολύ. Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσα στις μονάδες ισχύος θα υπάρχει διαφορά απόδοσης αλλά θα είναι αμελητέα, για να μπορεί ο ανταγωνισμός να γίνεται στο σασί των μονοθέσιων».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!