Χάντμπολ: Ματς στην Α2 καθυστέρησε λόγω… πυγμαχικού αγώνα και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν πριν τη λήξη

Newsroom
Τραγελαφικές καταστάσεις στην Πάτρα και σε ματς της Α2 εθνικής όπου παιχνίδι άρχισε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση εξαιτίας αγώνων πυγμαχίας!

Η προχειρότητα που αντιμετωπίζουν αρμόδιοι ορισμένες αθλητικές διοργανώσεις, ξεπερνά κάθε φαντασία και χθες ένα παιχνίδι της Α2 ανδρών στο χάντμπολ, τινάχτηκε στον αέρα… εις διπλούν.

Στο κλειστό του ΠΕΑΚ Πάτρας επρόκειτο να αρχίσει στις 18:00 το παιχνίδι ΑΕΠ Ακαδημία των Σπορ – Πήγασος Κυψέλης. Ωστόσο, όταν η ομάδα της Κυψέλης έφτασε στην Πάτρα για το ματς, διαπίστωσε πως στο κλειστό είχε εγκατασταθεί ρινγκ, αφού την ίδια ημέρα εκεί φιλοξενούνταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας εφήβων-νεανίδων και νέων ανδρών-γυναικών!

Ο αγώνας τελικά άρχισε στις 19:10 και αφού έγιναν με διαδικασίες… εξπρές οι αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο, όμως και πάλι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Αυτό, γιατί λίγα λεπτά πριν το τέλος του ματς, η ομάδα της Κυψέλης αποφάσισε να αποχωρήσει (έχανε με 32-22) γιατί φοβόταν ότι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα και δεν θα είχε πού να διανυκτερεύσει!

«Ο αγώνας επίσημα τόσο από το πρόγραμμα της ομοσπονδίας όσο και από την άδεια αγώνος που είχε εκδώσει η περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και από το παραχωρητήριο αγώνων του ΠΕΑΚ Πάτρας προς τον σύλλογό μας, είχε οριστεί κανονικά με ότι ορίζει η αθλητική νομοθεσία, για την Κυριακή στις 6:00μ.μ. Δεν ήταν δικιά μας ευθύνη ο αγώνας που ξεκίνησε στις 7:10μ.μ. Αν και δεν είναι δικιά μας δουλειά να ζητήσουμε συγνώμη από τη φιλοξενούμενη ομάδα, παρόλα αυτά στο μερίδιο που μας αναλογεί το πράττουμε και δημόσια σεβόμενοι την προσπάθεια όλων.

Ενστερνιζόμαστε την αγωνία των φιλοξενούμενων να γυρίσουν στην Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας, αυτό όμως δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το αγωνιστικό κομμάτι, διότι δεν κάνει καλό στο άθλημα μας και στην προσπάθεια του συλλόγου μας για την ανάπτυξη της χειροσφαίρισης στην Πάτρα. Επιζητούμε την ανάπτυξη και δια μέσου των επίσημων αγώνων της Α2 εθνικής κατηγορίας για αυτό και στον χθεσινό μας παιχνίδι χρησιμοποιήσαμε κατά κόρον μικρούς σε ηλικία αθλητές για να αποκτήσουν τις οπωσδήποτε εμπειρίες από έναν επίσημο αγώνα. Από πλευρά μας βοηθήσαμε με τις αθλήτριες και τα μέλη μας να καθαρίσουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν το γήπεδο (είχε Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας εφήβων-νεανίδων, νέων ανδρών-γυναικών) για να διεξαχθεί ο αγώνας» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι γηπεδούχοι που αναμένεται να πάρουν στα χαρτιά πλέον το ματς.