Πετρούνιας στο Gazzetta: «Αυτοί οι αθλητές που με κέρδισαν, το έκαναν για τελευταία φορά»

Δήμος Μπουλούκος
Πετρούνιας στο Gazzetta: «Αυτοί οι αθλητές που με κέρδισαν, το έκαναν για τελευταία φορά»

bet365

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν πιο συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος για τη συνέχεια! Ξεκαθάρισε στο Gazzetta ότι δεν πρόκειται να ξαναχάσει από τους Κινέζους και μίλησε για τον Ιακωβίδη, το Παρίσι, τα παιδιά του και το νέο επαγγελματικό βήμα.

Η επόμενη μέρα της κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου για τον Λευτέρη Πετρούνια ήταν σίγουρα πιο χαλαρή, γεγονός που έδωσε στον Ολυμπιονίκη μας τον χρόνο να σκεφτεί και να ξεκινήσει ήδη τον μελλοντικό σχεδιασμό.

Μιλώντας στο Gazzetta εμφανίζεται αποφασισμένος για το χρυσό στο Παρίσι «ώστε να το δουν τα παιδιά του», ξεκαθαρίζει ότι δεν ξαναχάνει από τους συγκεκριμένους αντιπάλους και ανακοινώνει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

Πάνω απ΄όλα δηλώνει ικανοποιημένος από την πορεία του στον αθλητισμό ως τώρα, μετά από 39 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώνεις από το 2009 και έπειτα: «Δεν το είχα συνειδητοποιήσει, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πορεία μου ως τώρα και έχω κι άλλα να δώσω. Για μένα προσωπικά στόχος είναι να κυνηγάς το όνειρο σου και μετά από κάθε αποτέλεσμα να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι τον επόμενο στόχο.»

Για τον Λευτέρη, εξίσου σημαντικό με τα μετάλλια είναι η αγάπη του κόσμου. «Εχω έρθει πάρα πολύ κοντά με τον μέσο Ελληνα και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η αγάπη του. Είναι κάτι μοναδικό, δεν το φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.»

«Το χάλκινο μετάλλιο ζυγίζει πιο πολύ και από το χρυσό του Ρίο»

Χωρίς διάθεση να βρει δικαιολογίες, ξανασκέφτεται τι πέρασε τα τρία τελευταία χρόνια και δείχνει ούτε ο ίδιος να μην το πιστεύει: «Αν κάτσω να σκεφτώ τι έχω περάσει τα τελευταία τρία χρόνια, με το χειρουργείο, με την αποκατάσταση, με το πώς έφτασα στο παγκόσμιο της πρόκρισης, με το ότι ξεκινήσαμε μία δύσκολη διαδικασία ταξιδιών που ήταν και μεγάλο ρίσκο, αν σκεφτούμε ότι μέχρι πριν από ένα μήνα δεν ήξερα εάν θα είμαι στους αγώνες, τότε ναι, αυτό το μετάλλιο ζυγίζει πιο πολύ, πολύ περισσότερο από των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, όταν ήμουν ένα παιδί, ενώ τώρα είμαι μπαμπάς με δύο κόρες που ξενυχτάω, που μεγαλώνω, που έχω μεγαλύτερες ευθύνες.»

Η συζήτηση πήγε και στα λόγια του πρωταθλητή της άρσης βαρών Θοδωρή Ιακωβίδη που μέσω του εαυτού του, έκανε γνωστό σε όλη τη χώρα, τους αθλητές που βρίσκονται στο περιθώριο. «Υπάρχουν πάρα πολλοί αθλητές εκεί έξω σαν τον Ιακωβίδη. Υπήρξα κι εγώ αθλητής στην κατάσταση του Ιακωβίδη, υπερήφανος να μην θέλω να ζητήσω από την οικογένεια μου χρήματα. Δεν βρίσκομαι πλέον σε αυτή την φάση, αλλά βρίσκονται πάρα, μα πάρα πολλοί αθλητές εκεί έξω και συναθλητές μου – το έχω πει πολλές φορές αυτό – που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Εϊναι δεδομένο αυτό ότι πρέπει να αλλάξει, ότι οι αθλητές υψηλού επιπέδου πρέπει να χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής και στήριξης, κρατικά και μη. Καλό θα ήταν μην θυμόμαστε αυτές τις περιπτώσεις όταν έχουμε τέτοια ξεσπάσματα, αλλά καθόλη τη διάρκεια της τετραετίας.»

«Οι αθλητές που αντιμετωπίζω θα παραδοθούν από τις εκτελέσεις μου»

Ο Λευτέρης είναι χαζομπαμπάς και το δείχνει. Στις μισές του κουβέντες μνημονεύει τις δύο κόρες του και περιμένει την ώρα και τη στιγμή που στο Παρίσι, το 2024, θα έχουν μεγαλώσει και θα μπορούν να δουν τον μπαμπά τους στο βάθρο. «Στα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου και στο Παρίσι θα θυμούνται τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προτιμώ να θυμούνται την πρώτη θέση. Εχουμε επίσης και άλλα πολλά πράγματα να κάνουμε και με την Βασιλική και με την ομάδα μου και την οποία θέλω να ευχαριστήσω. Τον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη, τον γιατρό Οδυσσέα Παξινό και την φυσιοθεραπεύτρια μας Ιβάνα Ντούριτς. Τον διεθνή κριτή Νίκο Προβιά που είναι 17 χρόνια δίπλα μας για να βοηθάει. Και σε όλη την ομάδα μου, την μητέρα μου, τον Φάνη και τον Γιάννη Λάσκαρη

Είναι τόσο ανυπόμονος για τη συνέχεια, που ήδη έχει καταστρώσει τα σχέδια του για τα επόμενα χρόνια. Από τα επαγγελματικά ως τα αθλητικά. Αφού πρώτα πάει διακοπές με τη Βασιλική και τα παιδιά στην Κρήτη… «Αυτή η τριετία έχει πάρα πολύ δουλειά, έχει δημιουργική δουλειά. Καταρχάς ανοίγουμε γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής με τη Βασιλική. Επίσης, επειδή αλλάζει ο κώδικας της γυμναστικής και μου έχει ανάψει η σπίθα μετά την 3η θέση, θέλω να δω τι καινούργιο θα κάνουμε με απώτερο στόχο το Παρίσι. Και επειδή πάντα αισιόδοξος ήμουν και δεν βρίσκω το λόγο να μην συνεχίσω να είμαι, οι αθλητές που αντιμετωπίζω θα φτάσουν στο σημείο να παραδοθούν από τις εκτελέσεις μου. Αυτοί οι αθλητές που με κέρδισαν, το έκαναν για τελευταία φορά. Θα κάνω ότι μπορώ να μην ξαναγίνει», λέει ο Λευτέρης και προσθέτει: «Αν ήμουν τέταρτος θα ήμουν πολύ απογοητευμένος. Το 3 με χαροποιεί και μου δίνει αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίσω πιο δυνατά.»

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα