naomi_osaka_comeback
01/01/2024
ΤΕΝΝΙΣ

Ναόμι Οσάκα: Πιο «ανοιχτόμυαλη, υπομονετική και με αυτοπεποίθηση» αφού έγινε μητέρα

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Ναόμι Οσάκα λέει ότι είναι πιο ανοιχτόμυαλη, υπομονετική και σίγουρη για τον εαυτό της από τότε που γέννησε την κόρη της Shai τον περασμένο Ιούλιο και με αυτά τα εφόδια επέστρεψε στο τένις.

Η κάτοχος τεσσάρων Grand Slam, Ναόμι Οσάκα, αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Ταμάρα Κορπάτς, Νο84 στον κόσμο, στον αγώνα της επιστροφής της στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας καταφέρνοντας να συνοδεύσει το comeback της με νίκη αφού επικράτησε της Κορπάτς με 6-3 7-6. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της Γιαπωνέζας πρωταθλήτριας εδώ και 15 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2022 και το ότι κατάφερε να πάρει τη νίκη σε αυτόν σημαίνει πολλά για εκείνη: «Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Νιώθω πως έπαιξε τένις καλού επιπέδου, νομίζω πως και η αντίπαλός μου έπαιξε πολύ καλά επίσης».

Η ίδια μιλώντας στο BBC, εξήγησε πως το να γίνει μητέρα ήταν κάτι που της έδωσε κάποια πολύ χρήσιμα εφόδια και τη βοήθησε: «Πιστεύω ότι σίγουρα το να γίνω μαμά άλλαξε πολύ τη νοοτροπία μου. Πιστεύω ότι είμαι πολύ πιο ανοιχτόμυαλη, πολύ πιο υπομονετική. Αλλά, επίσης, νιώθω πολύ πιο δυνατή, δεν ξέρω σωματικά, αλλά νομίζω ότι η Shai (σ.σ. η κόρη της) σίγουρα με βοήθησε στον τρόπο που βλέπω τα πράγματα.

Είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφω. Δεν έχω φορέσει ακουστικά στο γήπεδο από τότε που επέστρεψα, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι ανάπτυξη στον χαρακτήρα», τόνισε και συνέχισε: «Νιώθω επίσης ότι έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το ποια είμαι ως άτομο. Δεν είχα προσπαθήσει ποτέ πριν να κάνω συζητήσεις με άλλους παίκτες και νομίζω ότι έβαλα ένα μεγάλο τείχος. Τώρα βρίσκω τον εαυτό μου να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους».

Το πρώην Νο1 του κόσμου αποφάσισε ότι το πέντε μηνών μωρό της ήταν πολύ μικρό για να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι στην Αυστραλία μαζί της όμως φαίνεται ότι είναι πολύ έτοιμη να επιστρέψει στο tour.

«Αισθάνομαι ότι βάζω τον εαυτό μου στην καλύτερη θέση που μπορώ αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι παίζω αρκετά καλά, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τίποτα γιατί δεν έχω δώσει κανέναν αγώνα. Έχω παίξει μερικά σετάκια προπόνησης με αντίπαλους άνδρες και τους έχω κερδίσει, οπότε είμαι αρκετά ευχαριστημένη με αυτό».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]