Η Ονς Ζαμπέρ
24/09/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Δύο τενίστριες ενώσαν τις δυνάμεις τους για το ποδόσφαιρο γυναικών: Η Ζαμπέρ επένδυσε στην ομάδα της Οσάκα

Μαριλένα Καλόπλαστου

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Ονς Ζαμπέρ, πάντα ακολουθούσε το πάθος της. Γι' αυτό η επένδυσή της στην North Carolina Courageου NWSL, την ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών της Ναόμι Οσάκα, είναι απολύτως λογική.

Η Ονς Ζαμπέρ απέκτησε το μειοψηφικό πακέτο μετωχών της North Caroline Courage του National Women's Soccer League (αμερικανικό πρωτάθλημα γυναικών) της ομάδας που πρώτη αποφάσισε στηρίξει μια άλλη κορυφαία τενίστρια, το πρώην Νο1 στον κόσμο η Ναόμι Οσάκα. «Επιτέλους η Ναόμι με δέχτηκε στην ομάδα», είπε η Ζαμπέρ για να προσθέσει: «Προσπαθώ να μπω στην ομάδα χρόνια τώρα».

Το Νο7 της λίστας της WTA από την Τυνησία, είναι φανατική οπαδός του ποδοσφαίρου και σκέφτεται την επένδυση από τότε που έγινε μέλος της εταιρείας διαχείρισης της Οσάκα, Evolve. «Είναι μεγάλη τιμή από πολλές απόψεις», είπε. «Σίγουρα για μένα το πιο σημαντικό είναι η υποστήριξη του γυναικείου αθλητισμού. Ως ποδοσφαιρόφιλη είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα πάω να δω κάποιους αγώνες. Αν με αφήσουν να παίξω, σίγουρα θα πάω και θα παίξω», εξήγησε η ίδια που έχει δείξει την αγάπη της για το ποδόσφαιρο ακόμα και όταν παίζει τένις.

Φέτος θυμίζουμε ότι το US Open γιόρτασε τα 50 χρόνια equal prize money (ήταν το πρώτο Grand Slam που προσέφερε ίσες αμοιβές για άνδρες και γυναίκες). Η Ζαμπέρ λέει ότι βλέπει τους παραλληλισμούς στο ποδόσφαιρο γυναικών και τον αγώνα των ποδοσφαιριστριών για ίσες αμοιβές, ειδικά υπό το πρίσμα της μεγάλης επιτυχίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών:

«Πάντα προσπαθώ να πιέζω για τα δικαιώματα των γυναικών. Πιστεύω ότι αξίζουμε περισσότερα. Ειδικά στο τένις, είναι υπέροχο που έχουμε ίσα χρηματικά έπαθλα στα Grand Slam. Αλλά σε άλλα τουρνουά πρέπει να γίνουν αλλαγές. Παίζουμε υπέροχο τένις. Είχαμε υπέροχες γενιές. Ειλικρινά, βλέπω ότι το ποδόσφαιρο γυναικών οδεύει στον ίδιο δρόμο».

Φανατική του ποδοσφαίρου και fan του Κριστιάνο Ρονάλντο

Πριν από λίγο καιρό, η 29χρονη τενίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο «GOAL» σχετικά με το ενδιαφέρον της για το ποδόσφαιρο. Η 29χρονη τενίστρια υποστήριξε ότι παρακολουθεί τακτικά αγώνες, αποκαλύπτοντας επίσης ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η αγαπημένη της ποδοσφαιρική ομάδα. Στη συνέχεια της ζητήθηκε να ονομάσει τους αγαπημένους της παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα των Los Blancos.

Στην απάντησή της, υποστήριξε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών για την ομάδα της Μαδρίτης. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι από τότε που ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφυγε από την ομάδα το 2018, ο Λούκα Μόντριτς ήταν αυτός που κέρδισε την πρώτη θέση στην καρδιά της. Η Ζαμπέρ υποστήριξε επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μάντσεστερ Σίτι το 2022 ήταν η καλύτερη στιγμή για εκείνη ως οπαδός.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]