H Μαρτίνα Ναβρατίλοβα
20/06/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Είπε αντίο στον καρκίνο γράφοντας «Καρκίνε γ...»

Πηνελόπη Γκιώνη

Νικήτρια σε μία ακόμη μάχη. Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα είπε αντίο (ξανά) στον καρκίνο και στα 66 της πήρε μίαπολύ σημαντική νίκη που αξίζει να μπει στο... βιογραφικό της.

Η θρυλική τενίστρια από την Τσεχία, Μαρτίνα Ναρβατίλοβα, ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον λαιμό και το στήθος. Τότε, είχε ανακοινώσει πως αυτό το διπλό πλήγμα είναι βαρύ αλλά πως μπορεί να διορθωθεί και πως θα παλέψει με ό,τι έχει. Και έτσι έκανε.

Περίπου έξι μήνες μετά, αφού ακολούθησε όσες θεραπείες χρειάστηκε, η κορυφαία Τσέχα τενίστρια ανακοίνωσε με μία ανάρτηση στο Twitter πως είναι πλέον “καθαρή”.

«Μετά από μία μέρα γεμάτη εξετάσεις στο Sloan Kettering, είμαι καθαρή! Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς, νοσοκόμους και μάγους των θεραπειών proton και ραδιενέργειας κτλ. Τι ανακούφιση», έγραψε και συμπλήρωσε με μερικά… γαλλικά απευθυνόμενη στην ασθένεια «Καρκίνε γ…».

Η Ναβρατίλοβα είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2010, τον οποίο βέβαια νίκησε μετά από ένα διάστημα και πλέον «φωνάζει» για τη σημασία της πρόληψης και τις συχνές εξετάσεις που μπορεί να σώσουν ζωές.

Η Ναβρατίλοβα για τον καρκίνο του μαστού: «Βρείτε μία ημερομηνία και μην χάσετε την εξέταση ποτέ»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]