Ναταλία Χριστοφή: Η καλύτερη Κύπρια αθλήρια των εμποδίων ετοιμάζεται να «σπάσει» νέα φράγματα

Πηνελόπη Γκιώνη
Η αποκάλυψη της Κύπρου στα εμπόδια. Η Ναταλία Χριστοφή με εντυπωσιακό τρόπο έγινε η καλύτερη Κύπρια αθλήτρια των ψηλών εμποδίων.

Η κυρίαρχη των εμποδίων σε ανοιχτό και κλειστό στίβο της Κύπρου, αφού δίπλα στα εθνικά ρεκόρ γράφει το όνομα της. Η Ναταλίας Χριστοφή έχει ξεκινήσει το 2023 με μοναδικό τρόπο.

Το παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ με εμπόδια ήταν 8.10, το κατείχε η ίδια και ήταν μία καλή επίδοση. Όμως, στις 22 Ιανουαρίου στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου η 26χρονη αθλήτρια κατάφερε να το βελτιώσει από τον προκριματικό όταν τερμάτισε σε 8.03. Η χαρά και ο ενθουσιασμός της δεν την κατέβαλαν και ετοιμάστηκε να τρέξει μία ακόμη καλύτερη κούρσα στον τελικό. Εκεί, για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, μία Κύπρια έσπασε το φράγμα των 8 δευτερολέπτων. Η Χριστοφή τερμάτισε πρώτη σε 7.92 που εκείνη τη στιγμή ήταν η τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο και η δεύτερη στον Ευρώπη.

«Για να είμαι ειλικρινής ήξερα ότι είμαι σε καλή κατάσταση αλλά δεν περίμενα τόσο καλό χρόνο και έδειξα τη χαρά μου με την αντίδρασή μου στον τερματισμό. Είχα ωραίο ανταγωνισμό, που με βοήθησε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στη διάρκεια της κούρσας. Ήταν ωραία κούρσα, στρωτή, τεχνικά σωστή και εφάρμοσα όλα όσα κάνω στην προπόνηση χωρίς άγχος και μου βγήκε» δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας στίβου (ΚΟΕΑΣ) η Ναταλία Χριστοφή. Η ίδια συμπλήρωσε πως η πίεση δεν την τρομάζει: «Καθόλου πίεση δεν προστίθεται, αντιθέτως. Τώρα απολαμβάνω παραπάνω τη διαδικασία γιατί δεν έχω κάτι να αποδείξω σε κανένα, παρά μόνο στον εαυτό μου, για να κάνω ακόμα καλύτερες κούρσες».

Η 26χρονη πρωταθλήτρια έχει ξεκάθαρο στόχο το ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 2-5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, όμως το πρώτο και κύριο μέλημά της παραμένει να διασκεδάζει στους αγώνες της: «Ο στόχος στο Ευρωπαϊκό είναι να απολαύσω τις κούρσες, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ό,τι έρθει».

Όπως έχει εξηγήσει η ίδια, η κατάρριψη των παγκύπριων ρεκόρ ήταν κάτι που ήθελε πολύ να πετύχει και η κατάρριψή τους ήταν το «καύσιμό» της για τις επόμενες γρήγορες κούρσες της: «Αν κάνεις αυτό που αγαπάς, βρίσκεις λύσεις σε όσα δύσκολα έρχονται και καταλαβαίνεις πως τίπτα δεν είναι ακατόρθωτο», έχει δηλώσει.

@Photo credits: eurokinissi