gg
12/12/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Αδελφές Φλάναγκαν: Η δίδυμη επιτυχία της Ιρλανδίας στον ανώμαλο δρόμο

Πηνελόπη Γκιώνη

Δίπλα δίπλα σε όλη τη διαδρομή, οι δύο Ιρλανδές δρομείς Άιλις και Ροζίν Φλάναγκαν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα τους στο 5ο μετάλλιο-ρεκόρ στη διοργάνωση.

Η Ιρλανδία είναι μία μικρή χώρα, 5 εκατομμυρίων κατοίκων, που όμως έχει μία καλή παράδοση στις αποστάσεις και τον ανώμαλο δρόμο. Μόνιμα έχει εκπροσώπηση στις διεθνείς διοργανώσεις και θα βρεθεί και στο βάθρο. Αυτή τη φορά, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που διεξήχθη στο Τορίνο της Ιταλίας, η Ιρλανδία έκανε ένα νέο ρεκόρ κατακτώντας πέντε μετάλλια σε μία διοργάνωση. Συνολικά, τα μετάλλια της χώρας από 19 έγιναν 24.

Η ομάδα γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με πρωτοπόρους τις δύο δίδυμες πρωταθλήτριες των αποστάσεων Άιλις και Ροζίν Φλάναγκαν οι οποίες έτρεξαν δίπλα δίπλα για την ομάδα τους και τερμάτισαν η μία πίσω από την άλλη, στις θέσεις 11 και 12. Οι δυο τους τρέχουν συχνά μαζί σε αγώνες, με τη Άιλις να κατέχει μάλιστα και ορισμένα Εθνικά ρεκόρ ενώ έχει αγωνιστεί και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκιο 2020, αλλά και σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι δυο τους έχει τύχει να βρεθούν μαζί σε αγώνα και να βοηθήσουν η μία την άλλη να πετύχουν νέο εθνικό ρεκόρ στα 5000μ με τη Ροζίν να βάζει την υπογραφή της τελικά, αν και αμφότερες είχαν τρέξει γρηγορότερα από το προηγούμενο ρεκόρ.

Οι δύο 25χρονες αθλήτριες, που προπονούνταν παρέα πριν αλλά και αφού μετακομίσουν στις ΗΠΑ για σπουδές, τερμάτισαν μπροστά από τις υπόλοιπες αθλήτριες της ιρλανδικής ομάδας οι οποίες τερμάτισαν στις θέσεις 27, 31, 46 και 55. Οι θέσεις τους αθροίστηκαν και προέκυψε πως είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα ανάμεσα στις ομάδες των γυναικών και έτσι ανέβηκαν περήφανα στο βάθρο για να βάλουν γύρω από τον λαιμό τους το χάλκινο μετάλλιο.

kkk

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]