γγ

Βασιλική Καλλιμογιάννη

Info

Ημερομηνία γέννησης

13 Νοεμβρίου 2004

Άθλημα

Στίβος

Προπονητής

Ιάσωνας Ιωαννίδης

Σύλλογος

Γ.Σ. Ηρακλής

Η από μικρή ασχολούνταν με διάφορα αθλήματα, όπως τένις και μπάσκετ, ακόμη και μπαλέτο. Όταν ήταν 6η Δημοτικού γράφτηκε στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ ενώ παράλληλα ξεκίνησε και τον στίβο. Άφησε το ποδόσφαιρο γιατί την κέρδισε ο στίβος, αφού μάλιστα από μικρές ηλικίες κέρδιζε και αυτό τη γοήτευε.

Ξεκίνησε με τις μεσαίες αποστάσεις και το αγώνισμα του στιπλ ήταν αυτό που αποτελούσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ίδια.

Από όταν βρισκόταν στην κατηγορία των παγκορασίδων έκανε ρεκόρ και εξαιρετικές επιδόσεις, για να δείξει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Στα 17 της έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18 στα 2000μ στιπλ. Αργότερα, την ίδια χρονιά, κατέγραψε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, στην κατηγορία των κορασίδων για το 2021, τρέχοντας σε 10:40.50 ενώ αργότερα αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 για να κάνει νέο Εθνικό (και ατομικό) ρεκόρ στον προκριματικό του αγωνίσματος με 10:31.72.

Το 2022 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κάλι όμως στάθηκε άτυχη αφού γλίστρησε στο εμπόδιο, στον προκριματικό, και έμεινε εκτός συνέχειας. Παράλληλα ετοιμάζεται να αγωνιστεί για στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Η ίδια προπονείται σκληρά και συνεχίζει να ονειρεύεται να εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς διρογανώσεις, έχοντας πάντα στο μυαλό της τον υπέρτατο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]