Η Tunde Oyeneyin

Τα 5 μαθήματα ζωής της Τούντε Όγενεϊν

Ελένη Τζάντασεκ

Η γυμνάστρια της Peloton μίλησε στη Vogue για την ολιστική της προσέγγιση στην υγεία -σωματική, ψυχική και πνευματική

Η Τούντε Όγενεϊν κατάλαβε ότι το ποδήλατο θα γινόταν μέρος της ζωής της από το πρώτο μόλις μάθημα spin στο οποίο πήγε. «Βίωσα κάτι που αποκαλώ εμπειρία μπλε φωτός, ένιωσα ένα κύμα ενέργειας να περνάει μέσα από το σώμα μου, από το κεφάλι ως τα δάχτυλα των ποδιών. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ήξερα ότι θα έκανα ποδήλατο για την υπόλοιπη ζωή μου» είπε στο Vogue. H γυμνάστρια της Peloton είναι και πρέσβειρα της Nike, ενώ τη προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Speak: Find Your Voice, Trust Your Gut, and Get From Where You Are to Where You Want to Be. Η Όγενεϊν θέλει το βιβλίο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και να βοηθήσει τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τον πιο αυθεντικό τους εαυτό. Στις σελίδες του Speak παρουσιάζει το δικό της τρόπο να ανακαλύψει κανείς την εσωτερική του ομορφιά, να ξεπεράσει τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο του και να εξελιχθεί.

Η Όγενεϊν μίλησε στο Vogue για την ολιστική προσέγγιση και τα πέντε μαθήματα ζωής που ακολουθεί στη δική της ζωή.

Αποδέξου την αμφιβολία και την αβεβαιότητα

Η Όγενεϊν θεωρεί την αμφιβολία κινητήρια δύναμη. «Όταν είσαι σε θέση να αποδεχτείς την αβεβαιότητα ως μήνυμα από το σύμπαν, τότε μπορείς και να ανοιχτείς και στα άπειρα ενδεχόμενα που ξετυλίγονται μπροστά σου, μόνο με όσα ξέρεις εκείνη τη στιγμή» υποστηρίζει. Το μότο της είναι ότι «Σήμερα είναι μια καινούρια μέρα, διάλεξε να τη ζήσεις ως ο καινούριος εαυτός σου».

Άδειασε το μυαλό σου

Η Όγενεϊν έχει βρει μυρωδιές και ήχους που τη βοηθάνε να ηρεμήσει και προτείνει και στους αναγνώστες της να κάνουν το ίδιο. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, αφήνει το παράθυρό της ανοιχτό για να ακούει τα κύματα, αλλά όταν βρίσκεται στην πόλη, ακούει τους ήχους των κυμάτων στο κινητό της.

Το σώμα σου ξέρει καλύτερα

Σύμφωνα με την Όγενεϊν, δεν πειράζει αν μια μέρα δεν θέλεις να τρέξεις ή να πας στο γυμναστήριο, ακόμα κι αν προγραμμάτιζες να το κάνεις. Αν η άσκηση δεν είναι διασκέδαση και δεν την εμπνέει, τότε επιλέγει να κάνει κάτι άλλο. «Αν εκείνη την ημέρα θέλω να χορέψω, τότε αυτό θα είναι το cardio της ημέρας. Αν νιώθω πως θέλω να κάνω μόνο ένα πρόγραμμα 15 λεπτών και διατάσεις, τότε αυτό θα κάνω». Αντί να εστιάζουμε στον τελικό στόχο, η Όγενεϊν συμβουλεύει να αφοσιωθούμε στο ταξίδι.

Ντύσου καλά για να νιώθεις καλά

Στην Όγενεϊν αρέσει να νιώθει άνετα όταν γυμνάζεται. «Όταν ντύνεσαι καλά και νιώθεις καλά στη γυμναστική σου, θα έχεις και καλύτερο workout» λέει. Για την ίδια αυτό σημαίνει σετ ρούχων γυμναστικής και ωραία χρώματα που τη βοηθάνε να νιώσει καλά με τον εαυτό της όσο γυμνάζεται.

Βρες το κίνητρό σου και επέστρεφε πάντα σε αυτό

Το ταξίδι για την ευεξία δεν τελειώνει ποτέ, γι’ αυτό είναι σημαντικό να θυμάσαι όχι γιατί ξεκίνησες, αλλά γιατί συνεχίζεις. Η Όγενεϊν ξεκίνησε το ταξίδι της για να χάσει βάρος, αλλά συνέχισε γιατί η γυμναστική της δίνει αυτοπεποίθηση και στόχους και τη βοήθησε να βρει τη δύναμή της. Έχει πλέον καταλάβει ότι το κίνητρό της είναι αυτή ακριβώς η δύναμη και αυτό σκέφτεται όποτε νιώθει αβεβαιότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]