Σάρα Νερς: Το μεγάλο αστέρι στο γυναικείο χόκεϊ

Σάρα Νερς: Το μεγάλο αστέρι στο γυναικείο χόκεϊ

Με Ολυμπιακό ρεκόρ 18 πόντων στο Πεκίνο, η Σάρα Νερς έδειξε γιατί έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα πρόσωπα στο γυναικείο χόκεϊ.

Τις εβδομάδες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η καναδική τηλεόραση αφιέρωσε πολύ από τον χρόνο της στην 27χρονη αθλήτρια. Όταν όλα ειπώθηκαν η Σάρα Νερς αγωνίστηκε στο Πεκίνο δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της και επέστρεψε στην πατρίδα της με το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και ρεκόρ όλων των εποχών σε πόντους. Ένα ρεκόρ σχεδόν στοιχειωμένο από το 2006 και την Χέιλι Γουίκενχαϊζερ.

Η αρχή του ταξιδιού της στη διοργάνωση όμως, είναι αυτό που ίσως παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Νερς δεν είχε πάντοτε θέση βασικής στην ομάδα του Καναδά. Μάλλον στο... τρίτο ράφι ήταν, καταγράφοντας μόλις μια ασίστ στη νίκη με 12-1 επί της Ελβετίας. Ένας τραυματισμός της Ντάουστ της έδωσε την ευκαιρία να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και μέχρι το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι της ομάδας, κόντρα στη Ρωσία, κέρδισε τελικά μια θέση στην πρώτη ομάδα.

Μάλιστα ήταν τόσο καλή η απόδοσή της και η συνεργασία της με τις συμπαίκτριές της, που ακόμα κι όταν η Ντάουστ ανάρρωσε από τον τραυματισμό, ο προπονητής Τρόι Ράιν, δεν τόλμησε να τη βγάλει από το αρχικό σχήμα. Στατιστικά, η απόδοση της Νερς ήταν η καλύτερη στην διεθνή της καριέρα. Αλλά η δυνατότητα να κάνει τη διαφορά ήταν πάντα εκεί. Την περίμενε να την εκμεταλλευτεί και να λάμψει. Η Καναδή αθλήτρια έκανε ντεμπούτο στους Χειμερινούς στην Πιόνγκτσανγκ καταγράφοντας 1 γκολ σε πέντε αγώνες.

Έκανε ένα δυνατό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019 με οκτώ βαθμούς σε επτά παιχνίδια ως μια από τις τρεις κορυφαίες παίκτριες της ομάδας. Κινήθηκε σε πιο χαμηλά επίπεδα στο Κάλγκαρι στο Παγκόσμιο πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά όλα έδειχνα ότι είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει. Η Νερς πέρασε τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν προτού ενταχθεί στην εθνική ομάδα του Καναδά το 2017.

Έπαιξε ένα χρόνο με τους Toronto Furies το 2018-19 προτού διαλυθεί το πρωτάθλημα και εντάχθηκε στη PWHPA για το 2019-20. Δεδομένου ότι δεν έπαιξε πολύ στο κολέγιο και οι επόμενες χρονιές της δεν έφεραν τη λάμψη που θα περίμενε κανείς, μπορούμε να πούμε ότι η 27χρονη τώρα ξεκινά. Και υπάρχουν ακόμα πολλά υπέροχα χρόνια που ακολουθούν. Η Νερς προέρχεται από ένα απίστευτο αθλητικό υπόβαθρο. Η ξαδέρφη της, είναι σταρ με τους Phoenix Mercury του WNBA. Ένας άλλος ξάδερφός της, ο Ντάρνελ Νερς, παίζει με τους Έντμοντον Όιλερς. Ο θείος της, Donovan McNabb, ήταν έξι φορές Pro Bowler και έπαιξε στο Super Bowl, ανάμεσα σε πολλά άλλα απίστευτα επιτεύγματα στο NFL. Αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορεί να πει ότι είναι ολυμπιονίκης. Η Σάρα Νερς είναι η μόνη στην οικογένεια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]