H Σίλβια Τρεμολάδα

Σίλβια Τρεμολέδα: H διατροφολόγος που άρπαξε ο Τσάβι από τον Γκουαρδιόλα

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Ισπανίδα εργάστηκε για χρόνια στην Μπάρτσα, μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ, στη συνέχεια ακολούθησε τον Πεπ Γκουαρδιόλα στη Σίτι και τώρα είναι πίσω στην Καταλονία με τον κόουτς των «μπλαουγκράνα» να την εμπιστεύεται τυφλά!

Ένα από τα κρυφά όπλα του Τσάβι στην επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα ακούει στο όνομα: Σίλβια Τρεμολέδα. Η διατροφολόγος της Μπάρτσα επέστρεψε «σπίτι» της μετά την εμπειρία της στο Μάντσεστερ στο team συνεργατών του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Σίτι.

Η έμπειρη επαγγελματίας, που είναι κι η ίδια αθλήτρια, αφού κάνει τρίαθλο, κολύμβηση, τρέξιμο λατρεύει να συντονίζει τη σωματική δραστηριότητα υψηλού επιπέδου με τη σωστή διατροφή, βασισμένη σε λίγες αλλά υποχρεωτικές αρχές.

Στο σύλλογο της Βαρκελώνης εργάστηκε τόσο στο τμήμα μπάσκετ, όσο και στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Πεπ την ήθελε μαζί του στο Νησί, για να μεταδώσει τις αρχές της στους «πολίτες». Με την πρώτη δοθείσα ευκαιρία όμως η Μπαρτσελόνα την έφερε πίσω στην Καταλονία πέρυσι το καλοκαίρι.

Για την Τρεμολέδα είναι απαραίτητο να διαχειρίζεται τα γεύματα, τα ποτά και τα συμπληρώματα που καταναλώνουν οι παίκτες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε παιχνίδι, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όταν βρίσκονται στο σπίτι.

Ακολουθεί μια ειδική «υγιεινή και μεσογειακή» διατροφή, που αποτελείται από λαχανικά, υδατάνθρακες, λίγα καρυκεύματα και επίσης μια σύνθεση από πιάτα που είναι νόστιμα και υγιεινή. Μία από τις αρχές της είναι επίσης ότι εξατομικεύει τη διατροφή για τον κάθε παίκτη.

Βάζει τους ποδοσφαιριστές να κάνουν συγκεκριμένες εξετάσεις κάθε δύο, το πολύ τρεις, μήνες και παρακολουθεί συνεχώς το ποσοστό σωματικού λίπους και την ενυδάτωσή τους!

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα πιάτα με βάση το ψάρι, την κινόα, τα ζυμαρικά, τη σαλάτα, το ρύζι και το κοτόπουλο είναι θεμελιώδη για εκείνη. Χωρίς επεξεργασμένα σάκχαρα, χωρίς ανθυγιεινά σνακ ή μη ελεγχόμενα γλυκά.

Είναι επίσης υπέρμαχος των σπιτικών γλυκών (ποτέ δεν λείπουν από τη διατροφή των παικτών) παρά μπισκότα που αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ. Ο Τσάβι, ο οποίος είχε δουλέψει μαζί της πριν από χρόνια πριν μετακομίσει στη Σίτι, εμπιστεύεται όλες τις ενδείξεις της και όπως και όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Τόσο πολύ που ο οργανισμός αντιμετώπισε την επιστροφή της σαν κανονική μεταγραφή!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]