Μαρία Πρεβολαράκη: Το απωθημένο μπορεί να περιμένει (λίγο ακόμα)
15/09/2022
ΠΑΛΗ

Μαρία Πρεβολαράκη: Το απωθημένο μπορεί να περιμένει (λίγο ακόμα)

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Μαρία Πρεβολαράκη συνεχίζει να συλλέγει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις και ψάχνει το χρυσό της… λύτρωσης.

Δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά άλλη αθλήτρια με την συνέπεια στις επιτυχίες σαν την Μαρία Πρεβολαράκη, όσον αφορά τα δυναμικά σπορ.

Η πρωταθλήτρια της πάλης χθες (14/9) για τρίτη φορά στην καριέρα της «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια. Είχε κάνει την αρχή στον Καναδά το 2012 και στη συνέχεια το 2017 στο Παρίσι. Και φέτος, ανά πέντε χρόνια δηλαδή κατά διαβολική σύμπτωση, ήρθε το τρίτο χάλκινο στον θεσμό, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι.

Ενα χρώμα μεταλλίου που έχει… βαρεθεί να βλέπει και για την ίδια αποτελεί απλά εφαλτήριο για να παλέψει στην επόμενη διοργάνωση να βγάλει το απωθημένο της. Ενα χρυσό μετάλλιο. Η «μεγάλη κυρία» της ελληνικής πάλης σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετράει 9 μετάλλια (3 χάλκινα σε παγκόσμιο, 4 αργυρά και 2 χάλκινα σε Ευρωπαϊκό) και όλα μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια (2012-22).

Το φετινό επίτευγμά της ωστόσο είναι ξεχωριστό, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα της (η πρώτη το 2017) κλείνει την χρονιά με τρία μετάλλια και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε (χρυσό στους Μεσογειακούς, χάλκινα σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο).

Οι επιτυχίες πολλές για την Κρητικιά πρωταθλήτρια, που για… κωπηλασία πήγαινε και στην πάλη κατέληξε εξαιτίας του πατέρα της που την έπαιρνε μαζί του σε αγώνες και προπονήσεις.

Της βγήκε σε καλό βέβαια… Ομως έχει μείνει ένα πράγμα που την παρακινεί και θα συνεχίσει να παλεύει γι’ αυτό τουλάχιστον ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024: αυτό το… ρημάδι το χρυσό. Που 9 φορές έχει βρεθεί τόσο κοντά να πάρει σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά συνεχώς της…γλιστράει. Ισως να έχει να κάνει με θέμα ψυχολογίας, ίσως με θέμα αντιπάλου.

Εχει 3 χρυσά βέβαια σε Μεσογειακούς Αγώνες βέβαια και ένα σε Παγκόσμιο κύπελλο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για την ίδια. Η ουσία ωστόσο, είναι μία. Η Μαρία Πρεβολαράκη θα συνεχίσει να παλεύει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μέχρι να έρθει αυτό το χρυσό μετάλλιο, ελπίζοντας να γίνει αυτό το 2023 στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο πρωτάθλημα (ή και στα δύο). Και με αυτό το χρυσό, να πάει με άλλη ψυχολογία στο Παρίσι το 2024, για το άλλο απωθημένο της. Ενα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τι όμορφα θα είναι αν κι αυτό είναι χρυσό…

Τα μετάλλια της Πρεβολαράκη σε μεγάλες διοργανώσεις

Χρυσά

Μεσογειακοί Αγώνες (2013, 2018, 2022)

Παγκόσμιο Κύπελλο (2020)

Αργυρά

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2013, 2014, 2021, 2022)

Χάλκινα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2017, 2018)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2012, 2017, 2022)

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]