xatzh_matiou

Χαντζή/Μάτιου στο GWomen: «Πολύ χαρούμενες για το χάλκινο μετάλλιο, του χρόνου θέλουμε πρωτιά»

Φώτης Καρακούσης

Η Έλενα Χαντζή και Διονυσία Μάτιου που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους τελικούς του beach volley στον Άγιο Νικόλαο, μιλάνε στο GWomen για την επιτυχία τους, τονίζουν πως είναι πολύ ευτυχισμένες, αλλά από τώρα ξεκαθαρίζουν πως στόχους τους είναι να φτάσουν στην κορυφή.

Μια από τις ομάδες που ξεχώρισε στους τελικούς του μπιτς βόλεϊ που φιλοξένησε και φέτος με απόλυτη επιτυχία ο Άγιος Νικόλαος, ήταν οι Έλενα Χαντζή και Διονυσία Μάτιου. Οι δύο 21χρονες από Πάτρα και Κατερίνη αντίστοιχα που και όμορφο βόλεϊ έπαιξαν και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και την κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου.

Ένα μετάλλιο που άξιζαν απόλυτα και το οποίο τους άνοιξε την όρεξη, καθώς όπως είπαν στο Gwomen, στόχος τους μετά από μια πολύ καλή χρονιά, ειδικά στο τελείωμά της, είναι να μπορέσουν να βρεθούν στην κορυφή. Οι «γουρλούδες» (αυτό δεν χρειάζεται ανάλυση) πρωταθλήτριες που έχουν ως προπονητή μια μεγάλη δόξα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, τον Γιώργο Γιάτση, είχαν φέτος στα Masters δύο 5ες θέσεις σε Σύνταγμα και Πλατεία Αριστοτέλους και μια 2η στη Ξάνθη.

Photo credits: Matthew Miller

beachvolley

Όσον αφορά τα open, είχαν δύο πρωτιές σε Σύρο και Θάσο και πήγαν στον Άγιο Νικόλαο με στόχο να κάνουν το καλύτερο δυνατό και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και το χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας πως το μέλλον τους ανήκει.

Κορίτσια τελείωσε μια χρονιά που σας βρήκε στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα μετά και τη νίκη στον μικρό τελικό; Θα ξεκινήσει η Διονυσία γιατί παραπονιέται πως ξεκινάει δεύτερη και δεν έχει τι να πει...

Μάτιου: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, δουλεύαμε όλο το καλοκαίρι γι' αυτό το μετάλλιο. Στόχος μας αρχικά ήταν να βρεθούμε στον Άγιο Νικόλαο και όχι μόνο το καταφέραμε, αλλά πήραμε και την 3η θέση. Είμαστε χαρούμενες, όλο αυτό μας κάνει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, να πάμε ακόμα καλύτερα και να βρεθούμε στον τελικό».

Χαντζή: «Τώρα δεν έχω εγώ τι να πω (γελάει). Όπως είπε και η Διονυσία η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη γιατί πέρα από το μπιτς βόλεϊ είχαμε και άλλες υποχρεώσεις. Τα προγράμματά μας ήταν πολύ φουλ και γενικά αφιερώσαμε πολύ χρόνο. Υπήρχαν τραυματισμοί, υπήρχαν πολλές δυσκολίες, υπήρχαν κάποια τουρνουά που η ψυχολογία μας είχε πέσει γιατί τα είχαμε πάει πολύ άσχημα. Δεν κάναμε καλό τουρνουά στα Καμένα Βούρλα, το τουρνουά πριν τον Άγιο Νικόλαο και είπαμε πως θα έρθουμε εδώ και θα δώσουμε το 100%. Ξεκινήσαμε με ένα όχι και τόσο καλό ματς και είπαμε θα τα δώσουμε όλα για όλα, το κάναμε και βρισκόμαστε τώρα με το χάλκινο μετάλλιο. Η χαρά είναι απερίγραπτη και ευελπιστούμε του χρόνου για κάτι ακόμα καλύτερο».

Συνολικά πως είδατε το τουρνουά στον Άγιο Νικόλαο;

Μάτιου: «Ήμουν σίγουρη πως θα ήταν ένα πολύ δυνατό τουρνουά, καθώς μιλάμε για τελικούς και έτσι έγινε. Όλες οι ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο, η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και η πόλη έδειξε πως αγαπάει το μπιτς βόλεϊ».

Χαντζή: «Συμφωνώ με την Διονυσία τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο και για το οργανωτικό. Για ακόμα μία φορά φάνηκε γιατί η πόλη αυτή φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια τους τελικούς». Ag.Nikolas

Επειδή αναφέρατε για υποχρεώσεις. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνδυάζεις σάλα και μπιτς βόλεϊ; Και πιστεύετε πως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε τι από τα δύο θα κάνετε;

Μάτιου: «Για εμένα ήταν πάρα πολύ δύσκολα γιατί φέτος προσπαθούσα να βάζω στα ρεπό μου από την σάλα μπιτς βόλεϊ και βγήκε πάρα πολύ αυτή η κούραση. Έπαιζα μέχρι τέλη Μαΐου στην σάλα και πήγαμε στα πρώτα τουρνουά έχοντας κάνει δύο-τρεις προπονήσεις μαζί και πιεσμένες. Ήταν αρκετά δύσκολο. Εγώ ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον, αν θα πρέπει να διαλέξω, πάντως αυτή την στιγμή προσπαθώ να τα κάνω και τα δύο».

Χαντζή: «Εγώ δε νομίζω πως μπορώ να διαλέξω. Έχω αφιερώσει όλον τον χειμώνα μου στη σάλα και το καλοκαίρι στο μπιτς. Το έχω συνδυάσει έτσι, δεν μπορώ να πω πως θα αφήσω ούτε το ένα, ούτε το άλλο, γιατί τα αγαπάω και τα δύο πάρα πολύ. Οπότε αυτή την στιγμή προσπαθώ να τα συνδυάσω και τα δύο».

Βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια το μπιτς βόλεϊ να είχε μια κάμψη και αγωνιστικά, αλλά και οργανωτικά. Βλέπετε το τελευταίο διάστημα να γίνεται μια δουλειά για να βρει και πάλι την χαμένη του αίγλη το συγκεκριμένο άθλημα;

Μάτιου: «Δεν θα μιλήσουμε για τον κορονοϊό γιατί παντού υπήρχαν προβλήματα. Εγώ και πιο πριν που έπαιζα θεωρώ πως φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά από άποψης διοργάνωσης. Πάντα υπήρχαν καλά τουρνουά, αλλά φέτος ήταν τα καλύτερα και στο Σύνταγμα και στην Αριστοτέλους και στη Ξάνθη τα ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Η διοργάνωση ήταν υπέροχη, δεν είχαμε κανένα παράπονο. Μας είχαν καλυμένες σε όλα τα θέματα, ενώ και ο κόσμος γέμιζα τις εξέδρες. Είχε πάρα πολύ κόσμο».

Χαντζή: «Εγώ η αλήθεια είναι πως δεν κατεβαίνω τόσο πολλά χρόνια στα Masters όπως η Διονυσία και έχω να κρίνω μόνο από την περσινή χρονιά που κατέβηκα. Πέρσι, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι, ήταν πολύ διαφορετικά, έγιναν περιορισμένα τουρνουά και όχι καλές διοργανώσεις. Φέτος νομίζω οι άνθρωποι ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ειδικά σε δύο-τρία τουρνουά για εμένα που είναι τα αγαπημένα μου, η διοργάνωση ο κόσμος, τα πάντα ήταν καταπληκτικά και το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ».

metallioΠου αφιερώνετε αυτό το μετάλλιο;

Μάτιου: «Εννοείται στην οικογένειά μας και στον προπονητή μας τον Γιώργο Γιάτση».

Χαντζή: «Στην οικογένειά μου που είναι τόσο καιρό μακριά, έχω να τους δω πολλούς μήνες γιατί εγώ είμαι από Πάτρα και προπονούμαι όλο το καλοκαίρι και την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη. Έχω να τους δω πάρα πολύ καιρό, είναι υποστηρικτές μου μέσω του τηλεφώνου και του youtube, αυτό μπορούν να κάνουν και μου έχουν λείψει πάρα πολύ και γι' αυτό τους αφιερώνω τη νίκη».

Και κλείνοντας ποοι είναι οι στόχοι σας για το άθλημα του μπιτς; Τι θα θέλατε να πετύχετε;

Μάτιου: «Να έρθουμε και να πάρουμε πρωτάθλημα»

Χαντζή: «Ναι ναι συμφωνώ, να έρθουμε και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]