beachVolley

Καραγκούνη/Αγριοδήμου στο GWomen: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε πως κατακτήσαμε το πρωτάθλημα»

Φώτης Καρακούσης

Η Δήμητρα Καραγκούνη και η Ηλέκτρα Αγριοδήμου που κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley στα τελικά του Αγίου Νικολάου, μιλάνε στο Gwomen για την μεγάλη τους επιτυχία και αναφέρονται στην προπονήτριά τους Πένυ Καραγκούνη που στο παρελθόν είχε βρεθεί 5 φορές στην κορυφή.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η φετινή αγωνιστική χρονιά για τις Δήμητρα Καραγκούνη και Ηλέκτρα Αγριοδήμου. Οι περσινές φιναλίστ του τελικού, όπου και έχασαν από τις Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη, κατάφεραν φέτος να κάνουν το βήμα παραπάνω κατακτώντας το πρώτο τους πρωτάθλημα.

Με προπονήτρια την Πένυ, που πέρσι τους στέρησε τον τίτλο, η 25χρονη Δήμητρα και η 22χρονη Ηλέκτρα, ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον Άγιο Νικόλαο όπου και φέτος ολοκληρώθηκε όπως του άξιζε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα που απέκτησε λίγη από την χαμένη του αίγλη, καθώς είδαμε αγώνες σε Σύνταγμα, Πλατεία Αριστοτέλους, Ξάνθη και φυσικά στην πανέμορφη πόλη της Κρήτης.

Οι δύο πρωταθλήτριες μιλάνε στο GWomen για την κατάκτηση του τίτλου, στέκονται στην προπονήτριά τους, κάνουν λόγο για άνθιση του beach volley και θέτουν ως στόχο να κάνουν τη νέα χρονιά το δύο στα δύο.

Photo credits: Matthew Miller

Κορίτσια συγχαρητήρια για την πρώτη θέση. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε από το τέλος και συγκεκριμένα τον τελευταίο πόντο. Όταν κερδήθηκε και κατακτήθηκε ο τίτλος, τι ήταν το πρώτο που σκεφτήκατε;

-Καραγκούνη: «Εγώ έμεινα κάγκελο. Λέω “δεν γίνεται να τελείωσε”, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είδα την Ηλέκτρα να αρχίζει να κλαίει και είπα “ωχ, το πήραμε”. Απλά έτρεξα επάνω της. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, δεν μπορούσα να πω κάτι. Ήμασταν έκπληκτες, αλλά ενθουσιασμένες».

-Αγριοδήμου: «Το ίδιο και εγώ. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως τελείωσε. Ένιωσα χαρά, συγκίνηση, τα πάντα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο». Καραγκούνη_Αγριοδήμου

Το περιμένατε αυτό όταν ξεκινούσατε; Και λέω από την αρχή της χρονιάς όχι όταν φτάσατε στους τελικούς όπου εκεί στόχος είναι ο τίτλος.

-Καραγκούνη: «Σε καμία περίπτωση. Η φετινή χρονιά δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Το επίπεδο ήταν πολύ ανεβασμένο. Σίγουρα ο στόχος μας αρχικά ήταν να βρεθούμε στον Άγιο Νικόλαο, στις καλύτερες οκτώ ομάδες και αν καταφέρναμε να το κάνουμε, θέλαμε να κοιτάξουμε και τον τελικό. Αλλά ο στόχος με το τι θα περιμένουμε έχει τεράστια διαφορά. Ήρθαμε εδώ με δικό μου σοβαρό τραυματισμό και είπαμε πως ξεκινάμε σιγά-σιγά, πόντο-πόντο και όπου πάει. Και τελικά πήγε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Αγριοδήμου: «Όταν είδαμε πόσα τουρνουά θα γίνουν φέτος τα οποία είναι πάρα πολλά σε σχέση με πέρσι, σχεδόν τα διπλά, δεν μπορούσαμε να πούμε κατευθείαν πως θα πηγαίναμε τελικό και θα κερδίζαμε κιόλας. Πήγαμε τουρνουά-τουρνουά, παιχνίδι με παιχνίδι, με αρχικό στόχο να βρεθούμε στα τελικά του Αγίου Νικολάου όπως είπε και η Δήμητρα, είχαμε πολύ υπομονή, παίξαμε καλά, πήγαμε πολύ ωραία και φτάσαμε ως το τέλος».

Πάμε λίγο σε εσένα Δήμητρα. Τελειώνει ο αγώνας και το πρώτο πράγμα που κάνεις μετά φυσικά τους πανηγυρισμούς, ήταν να πάρεις το τηλέφωνο και να μιλήσεις. Που πήρες και τι είπες;

-Καραγκούνη: «Παίρνω την μεγαλύτερή μου αδυναμία, την αδερφή μου, που είναι και προπονήτριά μας και μας έφτασε ως εδώ. Μας πήρε από το μηδέν και μας έφτασε πέρσι στην δεύτερη θέση πίσω από εκείνη. Και φέτος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πέρσι το άξιζε 100%, φέτος έλειπε και είπα πως πρέπει να την δικαιώσω και τα κατάφερα. Την υπεραγαπώ, είναι η μεγαλύτερή μου αγάπη μαζί με τους γονείς μου και είναι η πρώτη που πήρα. Έκλαιγε στο τηλέφωνο η γλυκιά μου, δεν μπορούσε να μιλήσει. Μου έλεγε συνέχεια συγχαρητήρια, έβαλα και εγώ λίγο τα κλάματα, ήθελα πάρα πολύ να είναι εδώ, αλλά η Πένυ είναι τα πάντα για μένα. Από το πρότυπό μου, ως το στήριγμά μου μου. Είναι ότι καλύτερο που είναι αδερφή μου».

Ηλέκτρα πόσο σημαντικό είναι για εσένα, αλλά και για την ομάδα σας συνολικά, να σας προπονεί μια αθλήτρια που έχει γράψει την δική της ιστορία στο συγκεκριμένο άθλημα; Τι σας έχει δώσει;

-Αγριοδήμου: «Η Πένυ είναι το στήριγμά μας, είναι η καλύτερη προπονήτρια που είχα εγώ προσωπικά. Έχει πάρα πολλές γνώσεις πάνω στο άθλημα, κάτι ΄που σίγουρα οφείλεται στην εμπειρία της από τα Παγκόσμια τουρνουά που έχει παίξει. Είναι μια μεγάλη παίκτρια για την Ελλάδα. Να πω και εγώ πως την αγαπώ πολύ και την ευχαριστώ, όπως και όλη την οικογένεια Καραγκούνη, γιατί εμένα προσωπικά με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ συνολικά στην ζωή μου και όσον αφορά την εργασία μου, την προπόνηση, σε όλα. Μου έχουν φερθεί υπέροχα, φανταστικά και τους οφείλω πάρα πολλά πράγματα και ειδικότερα στην Πένυ που μας έφτασε ως εδώ».

beachvolley

Πάμε τώρα συνολικά στην χρονιά που πέρασε για το beach volley. Μια χρονιά με μεγάλα τουρνουά, σε μεγάλες πόλεις, με κόσμο να γεμίζει τις εξέδρες, μια χρονιά που την είχε ανάγη το άθλημα μετά τα δύο χρόνια του κορονοϊού, αλλά και την κρίση που υπήρξε πριν.

-Καραγκούνη: «Το beach volley φέτος άνθισε. Ξεκινήσαμε με τα Masters στις 4 μεγάλες πόλεις. Συνολικά όμως άνθισε γιατί πέρσι είχαμε 6 τουρνουά, φέτος είχαμε 12, τα είχαμε σε μεγάλα κέντρα της χώρας, τα είχαμε και σε νησιά και σε περιοχές που ο κόσμος δεν είχε γνωρίσει το άθλημα, το φέραμε κοντά στον κόσμο. Για εμάς τους αθλητές ήταν πάρα πολύ δύσκολο που παίξαμε 12 τουρνουά, αλλά πιστεύω πως ήταν μια κίνηση, μια αρχή για να μπορέσει ο κόσμος να γνωρίσει, να πλησιάσει και να αγαπήσει το άθλημα. Να φέρουμε και χορηγούς και ίσως να κάνουμε ένα καλύτερο βήμα για το beach volley».

-Αγριοδήμου: «Αρχικά ήταν σίγουρα πολύ δύσκολο γιατί τα τουρνουά ήταν αρκετά και πολύ απαιτητικά γιατί όπως είπε και η Δήμητρα το επίπεδο ήταν πολύ ανεβασμένο. Ωστόσο ήταν πολύ διασκεδαστικό και όμορφο να παίζεις σε πλατείες και μεγάλα αστικά κέντρα, οπότε και εμείς το απολαύσαμε και το ευχαριστηθήκαμε αρκετά».

telikos_beachvolleyΟ τίτλος κατακτήθηκε. Η συνέχεια ποια θέλετε να είναι όσον αφορά την καριέρα σας;

-Καραγκούνη: «Το αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αυτή την στιγμή για να είμαστε ρεαλιστικοί ο στόχος μας είναι να είμαστε υγιείς και να μπορέσουμε να φτάσουμε και πάλι εδώ του χρόνου. Σίγουρα αν με ρωτήσεις τώρα θα σου πω πως ο στόχος μου είναι να μπορέσω και τη νέα χρονιά να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Αλλά αυτή την στιγμή χρειάζομαι διακοπές, αυτό είναι σίγουρο και από τον Σεπτέμβρη θα τα βάλουμε πάλι κάτω και θα ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν».

-Αγριοδήμου: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα τι θα γίνει, αλλά προφανώς θα θέλαμε να κατακτήσουμε ακόμα ένα πρωτάθλημα, αλλά είναι κάτι που απαιτεί θυσίες και είναι αρκετά δύσκολο και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα από τώρα. Όπως είπε και η Δήμητρα από Σεπτέμβρη ή και από Μάρτιο θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε τι δεδομένα έχουμε και τι θα κάνουμε».

Και κλείνοντας που το αφιερώνετε αυτό το πρωτάθλημα;

-Καραγκούνη: «Φυσικά στην αδερφή μου και προπονήτριά μας την Πένυ, την οικογένειά μου, ενώ θέλω να ευχαριστήσω τον φυσιοθεραπευτή Κώστα Ψαρογιώργο και τον γυμναστή Μάκη Δήμου «που μ' έφεραν στην καλύτερη κατάσταση μετά τον τραυματισμό μου».

-Αγριοδήμου: «Και εγώ θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου, την οικογένεια της Δήμητρας και φυσικά στην Πένυ που μας έχει βοηθήσει τόσο».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]