zeygari

Οι Χριστοδούλου και Νικολακάκης στο GWomen: «Απίστευτο αυτό που ζήσαμε» (vid)

Φώτης Καρακούσης

Η Χρυσάνθη Χριστοδούλου και Δημήτρης Νικολακάκης που έκλεψαν την παράσταση τους τελικούς του beach volley με την πρόταση γάμου που έγινε, μιλούν στο Gwomen για όσα έζησαν, το πως οργανώθηκε και αν υπήρξε σκέψη από την μέλλουσα νύφη να πει όχι έστω και για να τρομάξει λίγο τον γαμπρό.

Στην ιστορία θα μείνουν οι φετινοί τελικοί beach volley στον Άγιο Νικόλαο. Όχι μόνο για το όντως εξαιρετικό θέαμα που έχουμε δει, αλλά και γιατί στην άμμο του όμορφου μέρους της Κρήτης έγινε και η πρόταση γάμου.

Ο Δημήτρης Νικολακάκης, παίκτης/προπονητής του beach (beach life Experience), ο οποίος για χρόνια έχει εργαστεί στην Ομοσπονδία, έκανε την διαφορά, καθώς σκηνοθέτησε μια εξαιρετική πρόταση, διαφορετική από τις άλλες. Μια πρόταση που έγινε στην άμμο, μετά το τέλος ενός προημιτελικού και πριν ξεκινήσει ο επόμενος.

Μια πρόταση μπροστά σε γεμάτες κερκίδες, με τα δύο παιδιά να αποθεώνονται.

Μια πρόταση που έγινε στην Χρυσάνθη Χροστοδούλου, αθλήτρια του beach volley που έφτασε στους τελικούς του Αγίου Νικολάου και μπορεί να μην κέρδισε μετάλλιο, αλλά κέρδισε κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Τα δύο παιδιά λίγη ώρα μετά την έκπληξη του Δημήτρη στη Χρυσάνθη, μίλησαν στο Gmomen, με τον Νικολακάκη να μας αναφέρει και το οργανωτικό του πλάνο και την Χριστοδούλου να μας ξεκαθαρίζει πως σε καμία στιγμή δεν σκέφτηκε να πει όχι, ούτε καν για να τρομάξει τον σύντροφό της.

Photo credits: Matthew Miller

Τα έχουμε δει όλα στο άθλημα του beach volley, είδαμε και πρόταση γάμου. Ας μιλήσουμε πρώτα με αυτόν που το σχεδίασε. Πότε σκέφτηκες αυτή την πρόταση και κυρίως τον τρόπο;

Δημήτρης: «Το σκέφτηκα πρώτη φορά πριν περίπου πέντε μήνες, ότι θα γίνει στα τελικά του Αγίου Νικολάου, εφόσον πάνε σαν ομάδα και προκριθούν στο τουρνουά. Στην αρχή πήγαινε καλά σαν ιδέα και στην συνέχεια που τα αποτελέσματά τους ήταν καλά, ήμουν ακόμα πιο θερμός στο να το χτίσω και μόλις και μαθηματικά πήραν την πρόκριση για τους τελικούς του Αγίου Νικολάου, οργανώθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους του τουρνουά για να το ξέρουν. Από τους σπίκερς, μέχρι τον γενικό διευθυντή και φυσικά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Όλες οι βαθμίδες το γνωρίζανε και νομίζω πως πήγε καλά».

DaxtylidiΑν δεν περνούσε η Χρυσάνθη στους τελικούς, υπήρχε εναλλακτικό πλάνο;

Δημήτρης: «Αν δεν περνούσε φυσικά και υπήρχε εναλλακτική λύση, να πάμε ένα πολύ ωραίο δείπνο στο Σούνιο και εκεί είχε οργανωθεί μια ακόμα πολύ ωραία έκπληξη που δεν της την έχω πει βέβαια, θα της την πω τώρα».

Γίνεται η μεγάλη και ίσως πιο «στημένη» κλήρωση στην ιστορία των κληρώσεων, κερδίζεις και έρχεται αυτό το κουτί, τι ήταν το πρώτο που σκέφτηκες εκείνη την ώρα;

Χρυσάνθη: «Πραγματικά αυτό που σκέφτηκα είναι το τι έχει κάνει πάλι, γιατί ο Δημήτρης πάντα με εκπλήσσει. Καθημερινά ζούμε ένα πάρτι στο σπίτι και βλέποντας ότι έρχεται κάτι, αρχίζουν να μου μπαίνουν ιδέες και μου λέει στο αυτί “έχεις καταλάβει τι γίνεται”; Του λέω “όχι”. Μου απαντάει “διαφημίζω το beacharo” (την εταιρία του) και μετά μόλις είδα και την μπλούζα και την άνοιξα και γονάτισε λέω εντάξει, έχασαν την γη κάτω από τα πόδια μου».

Σκέφτηκες έστω και για πλάκα να πεις ένα όχι στην πρόταση;

Χρυσάνθη: «Επεδή ήμουν πολύ αγχωμένη και ήμουν σε σοκ, δεν το σκέφτηκα καθόλου να πω όχι η αλήθεια είναι, αν και θα μπορούσα να του κάνω μια πλάκα. Όχι, όχι, η πρώτη σκέψη ήταν να πω το ναι».

Πραγματικά τώρα, δεν είχες καταλάβει τίποτα για την πρόταση;

Χρυσάνθη: «Πραγματικά δεν είχα καταλάβει τίποτα. Εγώ είμαι με φίλη με την Στέλλα Χριστοδούλου και νόμιζα πως οι κάμερες είχαν έρθει γι' αυτή. Επειδή η Στέλλα είναι ένα όνομα στον χώρο του βόλεϊ τεράστιο, είπα όντως πως έχουν έρθει να την βγάλουν φωτογραφίες και πλάνα. Καθόμασταν δίπλα, βλέπαμε τους αγώνες και πραγματικά δεν είχα καταλάβει τίποτα».

protash_gamouΠάμε τώρα στα πιο προσωπικά...

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη Χρυσάνθη για να φτάσεις στο σημείο να κάνεις την πρόταση και να την ζητήσεις σε γάμο;

Δημήτρης: «Έχει τόσα πολλά καλά στοιχεία που έχουν αλλάξει εμένα και αυτό είναι το πιο σημαντικό πιστεύω. Και μπορεί να είναι και σύντροφος και φίλη και αθλήτρια και συνεργάτης και τα πάντα στη ζωή μου».

Εσένα τι είναι αυτό στον Δημήτρη που σε έκανε να πεις το ναι;

Χρυσάνθη: «Συμφωνώ με τον Δημήτρη που είναι πάντα το θετικό πνεύμα στο σπίτι. Οτιδήποτε συμβαίνει είναι η θετική πλευρά της ζωής. Πάντα μας ανεβάζει. Τον θαυμάζω που πάντα έχει κάτι καλό να πει και να βοηθήσει. Είναι τόσο καλόψυχος και γι' αυτό δεν σκέφτηκα καθόλου να πω όχι. Είναι ο άνθρωπός μου, περνάμε τόσο καλά μαζί».

Επειδή έτσι όπως φαίνεται ο Δημήτρης, κάποια στιγμή θα σου πει έλα φόρα κάτι καλό και θα βρεθείς στον γάμο, όπως έκανε και με την πρόταση. Για πότε τον υπολογίζουμε τον γάμο;

Δημήτρης: «Δεν το έχουμε σχεδιάσει ακόμα. Θα το συζητήσουμε και θα δούμε. Ίσως γίνει σε ένα τουρνουά beach volley. Στην Κρήτη θα γίνει σίγουρα. Ήρθαν είδη άνθρωποι που προτάθηκαν για κουμπάροι».

Και για να κλείσουμε, πως το ζήσατε όλο αυτό, με τον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο να χειροκροτά, μετά να έρχεται ο κόσμος να σας αγκαλιάζει και συνολικά όλο το σκηνικό.

Δημήτρης: «Εγώ ήμουν πάρα πολύ αγχωμένος για τον τρόπο γιατί πίστευα πως δεν θα της άρεσε, αλλά θα καταπιεζόμουν απίστευτα αν δεν το έκανα εγώ όπως το ένιωθα. Εδώ στην Κρήτη, στο μέρος της και στα τελικά του beach volley. Αν έκανα κάτι πιο απλό, αυτό θα με έτρωγε που δεν έκανα αυτο το μεγάλο που ήθελα».

Χρυσάνθη: «Εγώ ήμουν σοκαρισμένη. Ήταν όλοι οι φίλοι μας εδώ. Είχαν έρθει και οι φίλες μου από την Αθήνα υποτίθεται τυχαία, αλλά μετά κατάλαβα τον λόγο. Είχε κανονίσει τα πάντα. Έχει μηνύματα στο κινητό μου από φίλους που είχαμε να μιλήσουμε μέρες και μου έλεγαν συγχαρητήρια γιατί ήταν όλοι από βίντεο κλήση και το έβλεπαν λάιβ όλο αυτό το σκηνικό. Είμαι πολύ χαρούμενη τι άλλο να πω».

fot_zeygari

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]