Μαναβή/Καλαμαρίδου στο GWomen: «Το θέλαμε πολύ το χρυσό μετάλλιο, εξαιρετικά τουρνουά και στο Σύνταγμα και στην Αριστοτέλους»

Φώτης Καρακούσης
Η Δήμητρα Μαναβή και η Μυρτώ Καλαμαρίδου, μιλάνε στο Gwomen για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Thessaloniki Grand Slam, αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια στην Μαρία Τσιαρτσιάνη, στέκονται στο πόσο σημαντικά είναι για το άθλημα τουρνουά όπως στο Σύνταγμα και την Αριστοτέλους και περιμένουν πως και πως τους επόμενους αγώνες σε Πολωνία και Ίο.

Στο Σύνταγμα και στο Athens Golden Cup, έφτασαν στην πηγή-τελικό, αλλά έχασαν από τις Περδικάκη και Αντωνακάκη.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους και το Thessaloniki Grand Slam, οι Δήμητρα Μαναβή και Μυρτώ Καλαμαρίδου κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό, όμως αυτή την φορά έκαναν το βήμα παραπάνω. Νίκησαν στον τελικό τις Ματιάδη και Παρισάκη και κατέκτησαν το τουρνουά.

Ένα τουρνουά που και αυτό ήταν μια διαφήμιση του μπιτς βόλεϊ με δύο γήπεδα, γεμάτες εξέδρες και εξαιρετικά παιχνίδια. Οι πρωταθλήτριες της Θεσσαλονίκης μίλησαν στο Gwomen για την πορεία τους στην συμπρωτεύουσα, τους στόχους τους για το μέλλον, αλλά και την Μαρία Τσιαρτσιάνη που είναι στο προπονητικό τους τιμ.

Συγχαρητήρια για την πορεία στο Thessaloniki Grand Slam. Ας ξεκινήσουμε με το πως το ζήσατε όλο αυτό.

Μαναβή: «Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη, την θέλαμε πάρα πολύ. Ήταν το πρώτο μας χρυσό μετάλλιο και είναι μια νίκη και ένα μετάλλιο που ήρθε μετά από ένα «χαστούκι» για εμάς αν μπορούσαμε να το πούμε έτσι, στην Πλατεία Συντάγματος. Εκεί δεν καταφέραμε να παίξουμε όπως παίξαμε σήμερα. Οπότε για εμάς ήταν πάρα πολύ σημαντικό που καταφέραμε πατήσαμε στα πόδια μας και να παίξουμε αυτό που μπορούμε ελεύθερα, οπότε ήταν ένας συναρπαστικός δρόμος. Είχε τα πάνω και τα κάτω του. Δυσκολίες, καιρικές συνθήκες περίεργες, αλλά θα έλεγα πως ήταν όπως πάντα το πιο απολαυστικό τουρνουά».

Καλαμαρίδου: «Είμαστε πολύ χαρούμενες είναι το πρώτο μας χρυσό μετάλλιο. Ευχαριστηθήκαμε το τουρνουά συνολικά. Μπήκαμε πιο χαλαρές και αυτό μας βγήκε στο παιχνίδι. Όντως αυτο το τουρνουά είχε τα πάνω του και τα κάτω του όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα, με βροχές και αέρα, αλλά είχαμε φοβερή κερκίδα και μας στήριξη. Φίλοι και συγγενείς ήταν δίπλα μας και μας στήριξαν και τους ευχαριστούμε».

Μετά το Σύνταγμα ήταν το δεύτερο τουρνουά που έγινε σε μεγάλη πλατεία με κόσμο που γέμισε τις εξέδρες. Πως φάνηκε όλο αυτό για εσάς και ειδικά αυτό με τα δύο γήπεδα καθώς όλοι έπαιξαν στην Αριστοτέλους

Μαναβή: «Και στο Σύνταγμα και εδώ ήμασταν συνέχεια στην πλατεία και για το πρώτο δεν μπορούμε να πούμε. Εδώ η αλήθεια είναι πως όλο αυτό ήταν υπέροχο με τόσο κόσμο. Αυτό είναι το μπιτς βόλεϊ. Έχεις άλλον αέρα και άλλη διάθεση μέσα στο γήπεδο όταν ο κόσμος σε χειροκροτεί και σου δίνει δύναμη για την συνέχεια, ακόμα και αν δεν είναι δικοί σου φίλαθλοι».

Καλαμαδίρου: «Ήταν πραγματικά πολύ ωραίο όλο αυτό στην Αριστοτέλους. Όλοι έπαιξαν στα δύο γήπεδα και έζησαν τις στιγμές αυτές, με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να δει ωραίο θέαμα».

Και πάμε στην συνέχεια όπου αρχικά είναι η Πολωνία...

Μαναβή: «Φεύγουμε την Τρίτη για Πολωνία, είμαστε νούμερο 3 στα προκριματικά, στόχος μας είναι να μπούμε στο ταμπλό, να μαζέψουμε βαθμούς γιατί δεν παίξαμε τώρα στο παγκόσμιο γιατί παίζαμε στα πανελλήνια και έχουμε πέσει στην βαθμολογία, οπότε πάμε εκεί να ρεφάρουμε. Έχουμε και την ψυχολογία και πάμε δυνατά».

Καλαμαρίδου: «Εγώ αφού η Δήμητρα τα είπε όλα για την Πολωνία θα μιλήσω για την Ίο. Εκεί θα είμαστε στο κυρίως ταμπλό και ανυπομονούμε να παίξουμε και σε ένα τέτοιο τουρνουά που θα είναι στην χώρα μας γιατί όλα είναι έξω. Είναι πολύ ευχάριστο και να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις και στην χώρα μας καθώς αυτό μόνο καλό κάνει στο άθλημα».

Μπορεί η Μαρία Τσιαρτσιάνη να μην είναι η βασική προπονήτρια καθώς είναι ο Νόα Κιμπλ, αλλά πόσο σημαντικό είναι να δίπλα σας ένας άνθρωπος που έχει κάνει τεράστια καριέρα στο άθλημα;

Καλαμαρίδου: «Εντάξει είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου έναν τόσο έμπειρο αθλητή αρχικά που μετά έγινε προπονητής στην συνέχεια με μια τόσο φοβερή πορεία που έχει πίσω του. Πραγματικά ότι και να πούμε εμείς με την Μαρία, η καριέρα που έχει κάνει μιλάει από μόνη της και μακάρι να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τα όσα έχει πετύχει».

Μαναβή: «Η Μαρία γενικότερα, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ από όλες τις απόψεις. Μας βοηθάει μέσα από το γήπεδο, έξω από το γήπεδο από τι να τρώμε, πόσο να τρώμε, να πίνουμε και όλα αυτά, μέχρι και μέσα στο γήπεδο πως πρέπει να νιώθουμε, πως να διαχειριζόμαστε τις δύσκολες καταστάσεις. Παντού. Είμαστε πάρα πολύ τυχερές που την έχουμε και φυσικά και ο Νόα Κιμπλ μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, είναι κάθε μέρα εκεί μαζί μας, σε όλα τα άσχημα και σε όλα τα καλά είμαστε μαζί και είμαστε πολύ τυχερές με όλο αυτό το τιμ που έχουμε».

Όσον αφορά το άθλημα, βλέπετε το τελευταίο διάστημα να γίνονται προσπάθειες προς το καλύτερο;

Μαναβή: «Εγώ αισθάνομαι φέτος πως έχει γίνει μια μεγάλη αλλαγή πρώτα με τα μεγάλα τουρνουά που γίνονται. Γιατί έχουν γίνει τουρνουά σε μεγάλες πλατείες και μπορεί στην Αριστοτέλους να ήταν και πιο παλιά, αλλά τώρα έγινε και στο Σύνταγμα. Έχουν έρθει περισσότεροι χορηγοί και περισσότερη βοήθεια από την Ομοσπονδία στο δικό μας το κομμάτι».

Καλαμαρίδου: «Ναι ναι βλέπουμε να υπάρχει εξέλιξη και με τα τουρνουά της Ομοσπονδίας που διεξάγονται στο Σύνταγμα και εδώ και με δεύτερο γήπεδο αυτή την χρονιά. Υπάρχει εξέλιξη, είναι πολύ ευχάριστο και μακάρι να συνεχίσουν έτσι».

Ποιοι είναι στόχοι σας όσον αφορά το μπιτς βόλεϊ;

Μαναβή: «Στόχοι μας γι' αυτή την χρονιά, θα θέλαμε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο και να ανέβουμε όσες περισσότερες θέσεις γίνεται. Στο Πανελλήνιο να το κατακτήσουμε και φυσικά να έχουμε υγεία και να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το άθλημα».

Καλαμαρίδου: «Δεν γίνεται να μην συμφωνήσω με όσα είπε και η συμπαίκτριά μου. Να πάμε όσο καλύτερα γίνεται αρχικά αυτή την χρονιά».

Που το αφιερώνεται;

Μανάβη, Καλαμαρίδου: «Θέλουμε να το αφιερώσουμε στους μπαμπάδες μας γιατί ήταν και η γιορτή του πατέρα και μετά στον Νόα»