Γερμανία – Αυστρία: Γειτονικό ντέρμπι με φόντο τα ημιτελικά

Η πολυνίκης Γερμανία μετά το 3X3 στον όμιλο βρίσκει μπροστά της τη γειτόνισσα, Αυστρία στα προημιτελικά του Euro Γυναικών (21/7, 22:00) και είναι το μεγάλο, αλλά όχι και απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

Η «αποκαθήλωσή» της το 2017 αποτέλεσε είδηση. Ένα τέλος εποχής, που έκανε τα media και τις στοιχηματικές να την θέσουν εκτός κουβέντας των φαβορί μετά από μια εικοσαετία (ευρωπαϊκής) κυριαρχίας. Η Γερμανία των οκτώ κατακτήσεων και των έξι σερί από το 1995 ως το 2013, όμως, δεν παύει να φέρει τη στάμπα της εν δυνάμει τροπαιούχου και αυτό φάνηκε περίτρανα με την πορεία της στον όμιλο του φετινού Euro. Η «Νασιονάλεφτ» έκανε εμφατικά το 3Χ3 σε όμιλο με Ισπανία και Δανία, ακολουθώντας τα χνάρια της Αγγλίας, δηλαδή δίχως να δεχθεί γκολ. Και τις προηγούμενες φορές που δεν έχασε βαθμό στο γκρουπ, κατέκτησε και το τρόπαιο. Οι ανταγωνιστές αυτή τη φορά είναι περισσότεροι και πιο «επικίνδυνοι», αλλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο, το ενθουσιώδες και σε πλήρη ισορροπία μεταξύ εμπειρίας και φρεσκάδας σύνολο της Μαρτίνα Φος-Τέκλενμπουργκ καλείται να αποφύγει την «παγίδα» μιας σεσημασμένης overachiever, που ακούει στο όνομα Αυστρία.

Οι γειτόνισσες των Γερμανίδων έκαναν ξανά το... θαύμα τους, αποδεικνύοντας πως μόνο τυχαία δεν έφτασαν στις «4» καλύτερες της Ευρώπης προ πενταετίας. Τότε, το επίτευγμα ήταν ιστορικό και έμοιαζε δύσκολο να επαναληφθεί, αλλά να που η δυσκολοκατάβλητη και καλοδουλεμένη ομάδα της Ιρένε Φέρμαν βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την αναβίωσή του. Με έξι βαθμούς και την οριακή ήττα απέναντι στην οικοδέσποινα Αγγλία στην πρεμιέρα, οι Αυστριακές «σόκαραν» ξανά ένα φαβορί όπως η Νορβηγία και έστειλαν μήνυμα στη Γερμανία πως δεν θα ήταν σώφρον να τις υποτιμήσει κάποιος. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο και αρέσκεται σε «κλειστά» παιχνίδια. Άραγε, μπορεί να εκπληρώσει ακόμα μία έκπληξη-παράσημο και να την εντάξει στην πρόσφατη παράδοσή της; Η απάντηση στο Μπρέντφορντ το βράδυ της Πέμπτης (22:00).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image