Γαλλία - Βέλγιο 2-1: Άνετη κι ωραία στους «8» του Euro (vid)

Μετά την πεντάρα στην Ιταλία, η Γαλλία ζευγάρωσε τις νίκες της στον όμιλο με το 2-1 κόντρα στο Βέλγιο και προκρίθηκε «σβηστά» στα προημιτελικά του Euro.

Το σκορ φτωχό μπροστά στην εικόνα του αγώνα. Ακολουθώντας τη συνταγή που την οδήγησε σε θρίαμβο με πεντάρα επί της Ιταλίας την προηγούμενη αγωνιστική, η Γαλλία χάρη σε μια κυρίαρχη εμφάνιση υπερκέρασε το εμπόδιο του Βελγίου με το πιο... φειδωλό 2-1 και προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του Euro 2022 Γυναικών! Το ξεκίνημα της αναμέτρησης μάλιστα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τις Τρικολόρ, οι οποίες μόλις στο 6΄άνοιξαν το σκορ με την Ντιανί.

Η ισοφάριση των φιλοξενούμενων με την Κέιμαν (35΄) δεν προβλημάτισε τις Γαλλίδες που ανέκτησαν το προβάδισμα τέσσερα λεπτά αργότερα χάρη στο γκολ της Εμπόκ. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, αφού η Ρενάρ δεν κατάφερε να γράψει το 3-1 από το σημείο του πέναλτι στο 90΄, όμως ακόμα κι έτσι η Γαλλία των 26 τελικών πήρε τη νίκη - πρόκριση και άφησε το Βέλγιο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό.

4ος όμιλος

Αποτελέσματα

Ιταλία - Ισλανδία 1-1
Γαλλία - Βέλγιο 2-1

Βαθμολογία

1. Γαλλία 6 (7-2)
2. Ισλανδία 2 (2-2)
3. Βέλγιο 1 (2-3)
4. Ιταλία 1 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (18/7)

Ισλανδία - Γαλλία
Ιταλία - Βέλγιο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image