fenerbahce
15/04/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague γυναικών: Back-to-back πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρμπαχτσε

H ομάδα μπάσκετ γυναικών της Φενέρμπαχτσε πανηγύρισε το τρόπαιο της Euroleague αφού η ομάδα κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να γίνει η πρώτη τουρκική ομάδα που κατακτά το κύπελλο στη διοργάνωση δύο φορές.

Οι γίγαντες της Κωνσταντινούπολης, οι παίκτριες της Φενέρμπαχτσε, υποχρέωσαν σε ήττα την πρώτη φορά φιναλίστ Βιλνέβ με 106-73 στον τελικό της Κυριακής και στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για δεύτερη φορά στη διοργάνωση.

Η τριάδα των Ναφίσα Κολίρ, Έμμα Μίσεμαν και Κάιλα ΜακΜπράιντ ηγήθηκαν των πρωταθλητριών καθώς συγκέντρωσαν μαζί 72 πόντους ενώ η Κολίρ, συγκεκριμένα, με 33 πόντους φλέρταρε με το ρεκόρ όλων των εποχών της Μπρίανα Στιούαρτ αλλά εν τέλει ολοκλήρωσε την παρουσία της με το δεύτερο καλύτερο σκορ όλων των εποχών.

fenerbahce

Μίσεμαν στο Gazzetta: Μία MVP με 50% ακοή που θέλει το χρυσό στο EuroBasket (vid)

Η ΜακΜπράιντ αναδείχθηκε MVP του Final Four με 21 πόντους, 6.5 ριμπάουν, 6 ασίστ και 1.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά αγώνα ενώ είχε 7/11 τρίποντα.

Αυτή ήταν η έκτη παρουσία της Φενέρμπαχτσε σε τελικό, η οποία είχε αποτύχει να σηκώσει το τρόπαιο στις τέσσερις πρώτες προσπάθειες το 2013, το 2014, το 2017 και το 2022 και μόλις πέρυσι έσπασε την κατάρα στην Πράγα.

Έχοντας πλέον κάνει back-to-back, ο τουρκικός σύλλογος έγινε μόλις ο πέμπτος σύλλογος στη σύγχρονη εποχή της διοργάνωσης που πετυχαίνει αυτό το κατόρθωμα, μαζί με τις CJM Bourges Basket, SCP Ruzomberok, Spart&K Moscow Region και UMMC Ekaterinburg.

Παράλληλα, ιστορική ήταν και η παρουσία της Βιλνέβ καθώς έφτασε στον τελικό μετά από 20 χρόνια και παρ’ όλο που δεν σήκωσε το κύπελλο, έκανε μία εξαιρετική παρουσία που της δίνει ώθηση για τη συνέχεια αφού ήταν μια σεζόν που τη βρήκε να φτάνει για πρώτη φορά στα Play-Offs και σε ένα παρθενικό Final Four.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]