Η θρύλος του μπάσκετ Γυναικών στη χώρα μας, Εβίνα Μάλτση μίλησε στο GWomen Summit που διοργανώνει το Gazzetta για 2η χρονιά και τόνισε πως θα πρέπει να διεκδικήσουν να ανέβουν οι μισθοί των Ελληνίδων αθλητριών. Επίσης στάθηκε στο θέμα κουλτούρας στο πως βλέπει ο Έλληνας την γυναίκα αθλήτρια, ενώ αναφέρθηκε και στην υποτίμηση που υπάρχει για το άθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε

«Υπάρχουν χώρες στο εξωτερικό που οι αμοιβές των αθλητριών αγγίζουν κατά πολύ κάποια αντρικά συμβόλαια. Σε κάποιες χώρες υπάρχουν equal pay. Στην Ελλάδα έχει να κάνει με τους χορηγούς. Αν το περάσουμε στο θέμα marketing έχει να κάνει με το προϊόν που θα πρέπει να πληρώσεις. Δεν πρέπει να θεωρήσουμε πως είναι κάτι ουτοπικό να διεκδικήσουμε να ανέβουν οι μισθοί των Ελληνίδων αθλητριών και αυτός να είναι λόγος που δεν θα διέχνει όλες τις παίκτριες στο εξωτερικό. Τα εφόδια που παίρνει ένα παιδί με την ανασχόληση του με τον αθλητισμό είναι τεράστια. Στα παιδιά έχω μάθει να μην δίνω συμβουλές γιατί ο καθένας έχει τον δικό του δρόμο και το δικό του χαρακτήρα Προσπαθώ να παροτρύνω τα παιδιά να πετύχουν αυτά που σκέφονται ότι θέλουν και πιστεύουν .ότι δεν μπορούν. Δεν υπάρχει το δεν μπορώ. Αισθάνομαι υποχρέωση να δώσω από την πλευρά μου τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχουν.

Στην Ελλάδα έχουμε θέμα κουλτούρας. Είναι θέμα κουλτούρας στο πως βλέπει ο Έλληνας την γυναίκα αθλήτρια. Αυτό που πονάει και δεν ξέρω αν θα πρέπει αν θα πρέπει να το πω ή όχι, είναι η υποτίμηση που υπάρχει. Εμείς οφείλουμε να έχουμε την υπομονή, να το διαφημίσουμε, να το προωθήσουμε. Να πείσουμε τον Έλληνα συγγενή που λέω έλα να δούμε μπάσκετ Γυναικών και μου λέει «έλα μωρέ». Πρέπει να αλλάξει αυτό σε πρώτη φάση. Πρέπει να δούμε και πως προσεγγίσεις έναν αγώνα μπάσκετ. Μέιναμε πως το μπάσκετ Ανδρών έχει καρφώματα. Υπάρχουν άνδρες στο μπάσκετ Ανδρών που δεν καρφώνουν. Σε αυτά τα ματς εγώ δεν βρίσκω καμιά διαφορά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να τομίσουμε. Είναι ίδιο το μπάσκετ, αν βγάλεις το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]