Η Αναστασία Κωστάκη βρέθηκε στη Ρώμη και στο Jr NBA Elite Camp για να εμπνεύσει αγόρια και κορίτσια

Υπό την παρουσία της Αναστασίας Κωστάκη ως προπονήτριας και δύο ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώθηκε το Jr NBA Elite Camp που διεξήχθη 4-8/05 στη Ρώμη.

Στη Ρώμη, στην πόλη που μοιάζει με υπαίθριο μουσείο, διεξήχθη το Jr NBA Elite Camp από τις 4 ως τις 8 Μαΐου.

Εξήντα παιδιά (30 κορίτσια και 30 αγόρια) γεννημένα 2008/09 απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη γη, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, πήραν μέρος υπό τις προπονητικές οδηγίες τεσσάρων πρώην nbaNBAers - Ζάζα Πατσούλια, Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς, Ρόνι Τουριάφ και της δικής μας Αναστασίας Κωστάκη-.

Παρών στο camp ύμνο του μπάσκετ για τους μικρούς επίδοξους σταρ και ο επί δυο χρόνια coach των Minnesota Timberwolf, Ράιαν Σόντερς

Όλοι μαζί μίλησαν με τα παιδιά, τα ενέπνευσαν και εμπνεύστηκαν από αυτά και τα αξιολόγησαν παράλληλα με πολλά άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα που έτρεξαν προκειμένου να γνωριστούν και να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης. Σκοπός είναι στην τελική φάση που θα λάβει χώρα τον προσεχή Αύγουστο, να επιλεχθούν από τους 60 συμμετέχοντες 20. 10 αγόρια και 10 κορίτσια.

Στην κατηγορία των αγοριών συμμετείχε ο Τσιπουρλιάνος Γιώργος και μια στην κατηγορία των κοριτσιών η Φονιαδάκη Ευθυμία.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμένα και ανυπομονώ για τα επόμενα που έρχονται!», δήλωσε στο GWomen η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο WNBA και πλέον ΝΒΑ Ambassador Αναστασία Κωστάκη. «Ο οργανισμός του NBA είναι δίπλα στα νέα παιδιά διδάσκοντας τις αρχές του NBA, τις αξίες σε άκρως επαγγελματικό επίπεδο… Οι προπονητές που συμμετείχαν από όλη την Ευρώπη και μέση Ανατολή υπό την καθοδήγηση του NBA ήταν καταπληκτικοί!», πρόσθεσε.

«Το Jr. NBA EME Elite Camp έχει ως στόχο να φέρει κοντά παιδιά από όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν με πρώην παίκτες του NBA και του WNBA, να προπονηθούν από προπονητές του NBA και το προσωπικό του NBA Basketball Operations και να διασκεδάσουν, να κάνουν φίλους και σχέσεις με παιδιά από άλλα μέρη του κόσμου.», τόνισε από πλευράς του ο Neal Meyer, αναπληρωτής αντιπρόεδρος του NBA Basketball Operations σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.