Το Top10 των αθλητριών με τις περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο
26/10/2023

Το Top10 των αθλητριών με τις περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο

Πηνελόπη Γκιώνη

Από μόλις τρια αθλήματα και έξι χώρες είναι οι 10 κορυφαίες αθλήτριες που αναζήτησαν στο διαδίκτυο οι χρήστες ανά τον κόσμο, μέσα στο 2023.

Η «Τέιλορ Σουίφτ» του αθλητισμού, όπως πολλοί φαν έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την Ίγκα Σβιόντεκ, φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τις δέκα αθλήτριες τις οποίες έψαξαν περισσότεροι χρήστες στο διαδίκτυο από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, όπως έγραψε το Eurosport.

Το πρώην Νο1 του κόσμου στο τένις γυναικών, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο2, βρισκόταν σε αυτή τη λίστα και το 2022. Οι φετινές αναζητήσεις για το όνομά της υπολογίστηκαν σε 15.6 εκατομμύρια. Τον περασμένο χρόνο η ίδια είχε 55% περισσότερες αναζητήσεις για το όνομά της όμως, παρ’ όλο που παρατηρήθηκε αυτή η μείωση, παρέμεινε στην κορυφή της λίστας.

Την Σβιόντεκ ακολουθεί μια συναθλήτριά της, η Κοκό Γκοφ. Η νικήτρια του US Open έκανε τεράστια αίσθηση στον κόσμο του αθλητισμού και βρήκε μία θέση στο Top10 αυτής της λίστας, παρατηρώντας μία αύξηση της τάξεως του 500% σε σχέση με το περσινό της ποσοστό. Η Γκοφ, επίσης, είναι και μία από τις αθλήτριες που λαμβάνει θετική εντυπώσεις στα άρθρα που δημοσιεύονται για εκείνη, με το 86% των αντιδράσεων σε αυτά να είναι θετικό.

Την πρώτη τριάδα ολοκληρώνει μία ακόμη τενίστρια, η Βρετανή Έμα Ραντουκάνου. Η νικήτρια του US Open του 2021 πέρασε μία ακόμη δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς και αλλαγές προπονητών όμως παραμένει μία από τις δημοφιλέστερες παίκτριες. Ωστόσο, και της ίδιας τα ποσοστά σημείωσαν μείωση 63% σε σχέση με πέρυσι.

Ανάμεσα στο τένις και το ποδόσφαιρο ξεχωρίζει μόνο η ενόργανη γυμναστική και η Σιμόν Μπάιλς, η οποία βρέθηκε στο Νο7 της λίστας με 6.3 εκατομμύρια αναζητήσεις για το όνομά της.

Το Τop10 των αθλητριών με τις περισσότερς αναζητήσεις

Ίγκα Σβιόντεκ (Πολωνία) - τένις, 15.6 εκατομμύρια αναζητήσεις
Κοκό Γκοφ (ΗΠΑ) - τένις, 10.1 εκατομμύρια αναζητήσεις
Έμμα Ραντουκάνου (Βρετανία) - τένις, 9.6 εκατομμύρια αναζητήσεις
Αλεξία Πουτέγιας (Ισπανία) - ποδόσφαιρο, 7.8 εκατομμύρια αναζητήσεις
Άλεξ Μόργκαν (ΗΠΑ) - ποδόσφαιρο, 7.1 εκατομμύρια αναζητήσεις
Σαμ Κερ (Αυστραλία) - ποδόσφαιρο, 6.9 εκατομμύρια αναζητήσεις
Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ) - ενόργανη γυμναστική, 6.3 εκατομμύρια αναζητήσεις
Μέγκαν Ραπίνο (ΗΠΑ) - ποδόσφαιρο, 5.5 εκατομμύρια αναζητήσεις
Ναόμι Οσάκα (Ιαπωνία) - τένις, 5.4 εκατομμύρια αναζητήσεις
Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ) - τένις, 4.3 εκατομμύρια αναζητήσεις

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]