An Post: Τιμάει τις κορυφαίες αθλήτριες της Ιρλανδίας με γραμματόσημα
07/03/2022

An Post: Τιμάει τις κορυφαίες αθλήτριες της Ιρλανδίας με γραμματόσημα

Κώστας Τόπας

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η «An Post» κυκλοφόρησε έξι νέα γραμματόσημα, με σκοπό να τιμήσει και να γιορτάσει μερικές από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ιρλανδίας.

Πρόκειται για μία έκδοση που έρχεται να προστεθεί στις κυκλοφορίες γραμματοσήμων με κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα που έχει σχεδιάσει ο κρατικός πάροχος ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας εδώ και καιρό.

Τα γραμματόσημα έρχονται σε μια εποχή που οι επιδόσεις των Ιρλανδών αθλητριών βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό σημείο σε αγώνες διεθνούς επιπέδου.

Κάθε γραμματόσημο παρουσιάζει μια δυνατή αθλητική στιγμή που απαθανατίστηκε από φωτορεπόρτερ από τα ιρλανδικά πρακτορεία Inpho και Sportsfile και από την Getty Images.

Στις προβεβλημένες αθλήτριες περιλαμβάνονται οι χρυσές Ολυμπιονίκες πυγμαχίας Κέλι Χάρινγκτον και Κέιτι Τέιλορ και η Έλεν Κιν της οποίας το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του το 2021 ήταν ένα αποκορύφωμα καριέρας για την κολυμβήτρια από την Ιρλανδία. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε ηλικία μόλις 13 ετών η Κιν κολύμπησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, καθιστώντας την νεότερη παραολυμπιονίκη της Ιρλανδίας.

Στα γραμματόσημα περιλαμβάνονται επίσης η Ρέιτσελ Μπλάκμορ, η πρώτη γυναίκα κορυφαίος τζόκεϊ στο Τσέλτεναμ και η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το Aintree Grand National. Όπως επίσης και η πιο επιτυχημένη αθλήτρια στίβου της Ιρλανδίας, η Σόνια Ο'σάλιβαν, η οποία κέρδισε 16 μεγάλα παγκόσμια, ευρωπαϊκά και Ολυμπιακά μετάλλια σε μια λαμπερή καριέρα. Φυσικά, η γυναικεία ομάδα χόκεϊ της Ιρλανδίας έχει τη δική της σφραγίδα, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 αλλά και την πρόκρισή της στο φετινό Μουντιάλ.

Μιλώντας στα αποκαλυπτήρια των γραμματοσήμων με μέλη της Ιρλανδικής Ομάδας Χόκεϋ στο GPO, η Υπουργός Εξωτερικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κλίματος και Επικοινωνιών Χίλντεγκαρντ Νότον είπε: «Τρέφω απόλυτο σεβασμό για τις γυναίκες της Ιρλανδίας στον αθλητισμό που αποτελούν βασικά πρότυπα για νεαρά κορίτσια σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας. Δείχνουν πώς η δύναμη, η ανθεκτικότητα και η αποφασιστικότητα μπορούν να αποδώσουν όταν εσείς ή η ομάδα σας βάζετε έναν στόχο και προσπαθείτε να τον πετύχετε. Αυτά τα γραμματόσημα γιορτάζουν τα επιτεύγματα των Ιρλανδών γυναικών στον αθλητισμό – όχι μόνο εδώ στην Ιρλανδία αλλά σε παγκόσμια σκηνή».

Η Αγιέισα Μακφέρα, τερματοφύλακας της γυναικείας ομάδας χόκεϊ της Ιρλανδίας, από την πλευρά της τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή να εμφανίζεται σε γραμματόσημο.

«Ως ομάδα είναι τεράστια τιμή και προνόμιο. Είναι ωραίο να αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας για όσα πετύχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]