Η Μαρίνα Μορόζ
06/03/2022
ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Μαρίνα Μορόζ: «Οι Ρώσοι σκότωσαν τους φίλους μου, δεν θέλω και την οικογένειά μου» (vids)

Κώστας Τόπας

Η Ουκρανή πυγμάχος του UFC Μαρίνα Μορόζ έστειλε το δικό της αντιπολεμικό μήνυμα μετά τον αγώνα με την Μαρία Αγκάποβα, καταδικάζοντας απερίφραστα την στρατιωτική εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα της.

Γεννήθηκε στο Βλνοχίρσκ της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο του 1991, την χρονιά που η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και παρακολουθώντας όσα γίνονται στην γενέτειρά της, εξέφρασε τον φόβο για την ασφάλεια της οικογένειάς της.

H Μαρίνα «Σιδηρά Κυρία» Μορόζ είναι η τελευταία χρονικά που προσχώρησε σε μια μακρά λίστα Ουκρανών αθλητών που έχουν καταδικάσει την στρατιωτική εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Οταν ερωτήθηκε, στο πλαίσιο συνέντευξης τί μήνυμα θα έστελνε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, απάντησε: «Άντε γα!^%@ Πούτιν, αγαπώ τη χώρα μου, μην αγγίζεις την Ουκρανία».

Στον αγώνα που έδωσε το Σάββατο (05/03) κόντρα στην Μαρία Αγκάποβα, μπορεί να νίκησε, ωστόσο οι σκέψεις τις είναι στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η 30χρονη πυγμάχος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, στέλνοντας το δικό της μήνυμα κατά του πολέμου.

«Η οικογένειά μου είναι στην Ουκρανία. Είχα μια δύσκολη εβδομάδα. Ανησύχησα, έκλαψα, γιατί η οικογένειά μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Ευχαριστώ όλους όσους μου έστειλαν μήνυμα, με υποστήριξαν, γιατί αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη για μένα. Ήθελα να κλάψω εξαιτίας αυτού του πολέμου στον οποίο βρίσκεται η χώρα μου. Πιέζομαι πολύ όλη αυτή την εβδομάδα. Προσπάθησα όμως να συγκεντρωθώ στον αγώνα.

Πολλοί δεν το ξέρουν, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Βλέπω πόσο τρομερή είναι η κατάσταση στην Ουκρανία. Αλλά σήμερα τα κατάφερα. Συγκεντρώθηκα και πάλεψα και για την πατρίδα μου. Αγχώνομαι για τη μητέρα μου. Δεν θέλω οι Ρώσοι να έρθουν και να σκοτώσουν την οικογένειά μου, επειδή πολλοί από τους φίλους μου έχουν πεθάνει έως τώρα», ήταν τα λόγια της Μορόζ μετά το τέλος του αγώνα με την Αγκάποβα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]